Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Φως στο σκοτάδι (Light of My Life)

Ο Κέισι Άφλεκ σε τριπλό ρόλο εντυπωσιάζει

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 733
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Light of My Life
«Φως στο σκοτάδι (Light of My Life)»

Κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη για την ταινία «Φως στο σκοτάδι (Light of My Life)» με τους Κέισι Άφλεκ και Ελίζαμπεθ Μος.

Μετά από μια πανδημία που εξαφάνισε τον περισσότερο πληθυσμό της Γης –και κυρίως το γυναικείο– ένας πατέρας παλεύει να προστατέψει τη 10χρονη κόρη του, την οποία «μεταμφιέζει» σε αγόρι.

Ο Κέισι Άφλεκ μας ξαφνιάζει ευχάριστα από το τιμόνι του σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή-σεναριγράφου με ένα απόλυτα μεστό και ώριμο φιλμ που συνδυάζει έντεχνα την αγωνία για το μέλλον της ανθρωπότητας με το υπαρξιακό δράμα που χτίζεται αριστοτεχνικά γύρω από το δέσιμο πατέρα-κόρης. Η ταινία μπορεί μέσω της σκληρής, μηδενιστικής κοσμοθεωρίας της να διώξει τον μέσο θεατή, αλλά έτσι ο τελευταίος θα χάσει την ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπος με ένα ολοκληρωμένο έργο που αφορά μια ιστορία επιβίωσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια θετική και αφοπλιστική ματιά σε ζητήματα που αφορούν τους πάντες. Κυρίως είναι μια δήλωση λατρείας στη γυναικεία δύναμη και μια ειλικρινής εξομολόγηση για τις ευθύνες του γονιού πάνω στο κρίσιμο σημείο της διαπαιδαγώγησης του παιδιού και των συνεπειών που θα προκύψουν από τη στιγμή που η κοινή πορεία τους θα τερματιστεί.

Σκηνοθεσία: Κέισι Άφλεκ
​Πρωταγωνιστούν: Κέισι Άφλεκ, Άνα Πνιόβσκι, Τομ Μπάουερ, Ελίζαμπεθ Μος

INFO
Light of my Life
Φως στο σκοτάδι Light of my Life
2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119'

Ο Κέισι Άφλεκ σε τριπλό ρόλο εντυπωσιάζει

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέισι Άφλεκ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κέισι Άφλεκ, Τομ Μπόουερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρόθγκαρ Μάθιους, Τιμοθι Γουέμπερ, Άννα Πνιόφσκι, Θελόνιους Σέρελ-Φριντ, Τζέσι Τζέιμς Πιρς
  • χρονολογια: 2019
Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY