- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το trailer για το δεύτερο μέρος του θρίλερ «Ένα Ήσυχο Μέρος»
Μία από τις πιο αγωνιώδεις ταινίες sci-fi τρόμου των τελευταίων χρόνων, επιστρέφει τον Μάρτιο
Δείτε το επίσημο trailer για το β' μέρος της sci-fi θρίλερ ταινίας «A Quiet Place» που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2020.
Το «Ένα Ήσυχο Μέρος» («A Quiet Place») έσκασε σαν βόμβα στις αρχές του 2018 και ανακάτεψε για τα καλά τα κινηματογραφικά είδη του τρόμου και της επιστημονικής φαντασίας. Βέβαια, πάντα πήγαιναν χέρι-χέρι αυτά τα δύο genres, αλλά η ταινία του Τζον Κρασίνσκι έφερε αέρα ανανέωσης. Ήταν το μεγάλο breakthrough του Τζον Κρασίνσκι (γνωστός και μέσα από το αμερικάνικο «The Office»), που σκηνοθέτησε, έγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε στην ταινία.
Με ένα μπάτζετ της τάξης των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, το λες και μικρό για χολιγουντιανή παραγωγή, το «Ένα Ήσυχο Μέρος» έφερε πίσω 340 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, ένα πραγματικό sleeper hit. Μόνο sleeper δεν ήταν, αυτό «ξύπνησε» για τα καλά τα ταμεία.
Όπως ήταν φυσικό, με τόσα κέρδη και διθυραμβικές κριτικές, το «Ένα Ήσυχο Μέρος» κάποια στιγμή θα επέστρεφε (για καλό και για κακό). Με τίτλο «A Quiet Place: Part ΙΙ», θα δούμε τον Τζον Κρασίνσκι στη σκηνοθεσία και στο σενάριο, με πρωταγωνιστές ξανά την Έμιλι Μπλαντ, Μίλι Σίμοντς και Νόα Τζουπ, μαζί με τους Κίλιαν Μέρφι και Τζίμον Χούνσου. Η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2020 και χθες Πρωτοχρονιά κυκλοφόρησε και το επίσημο trailer.
Η ιστορία της πρώτης ταινίας ήταν απλή και σε κρατούσε με κομμένη την ανάσα. Εξωγήινα τέρατα έχουν καταλάβει την Γη και οι εναπομείναντες άνθρωποι πρέπει να κρατήσουν απόλυτη σιωπή. Με τον παραμικρό θόρυβο, αυτά τα υπερευαίσθητα στους θορύβους πλάσματα, έχουν καταλάβει την παρουσία σου και σου επιτίθενται. Ποιος σου είπε να κάνεις θόρυβο; Μία οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της, κάπου στην ύπαιθρο και στα δάση, με την γυναίκα να πρέπει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και να μην την ακούσει κανείς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.