- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική ταινίας: Δυστυχώς απουσιάζατε (Sorry We Missed You)
Ο Κεν Λόουτς επιστρέφει ξανά στις επάλξεις του καθήκοντος που δεν είναι άλλο από τη δυναμική προάσπιση της βρετανικής εργατικής τάξης
Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει την κριτική του για την ταινία «Δυστυχώς απουσιάζατε (Sorry We Missed You)» του Κεν Λόουτς
O Ρίκι, ένας μεσήλικας κούριερ που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα αλλάζοντας τη μια δουλειά μετά από την άλλη, ζει με τη σύζυγό του Άμπι που φροντίζει ηλικιωμένους και τα δύο τους παιδιά στο Νιούκασλ. Αν και είναι μια δεμένη οικογένεια, όπου ο ένας νοιάζεται για τον άλλον, η καθημερινότητα μοιάζει να τους καταβάλλει.
Τρία χρόνια μετά από το εξαίσιο «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» που του χάρισε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικά του, ο Κεν Λόουτς επιστρέφει ξανά στις επάλξεις του καθήκοντος που δεν είναι άλλο από τη δυναμική προάσπιση της βρετανικής εργατικής τάξης, επιλέγοντας ερασιτέχνες ηθοποιούς για τους βασικούς ρόλους. Μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Πολ Λάβερτι υπογράφουν μια συγκινητική αλλά και γεμάτη οργή ταινία που ως συνήθως πίσω από το μικρό μέγεθός της κρύβει μεγάλες αλήθειες. Το καλοδουλεμένο σε κάθε λεπτομέρειά του (από τους ολοκληρωμένους χαρακτήρες ως τις άβολες καταστάσεις) σενάριο του Λάβερτι μένει πιστό στις αρχές του κινηματογραφικού διδύμου: μέσω της ιστορίας του πρωταγωνιστή του ανιχνεύει τα βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης οικονομικής και εθνικής κρίσης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο Brexit και κατ’ επέκταση σε πιο δύσκολες κοινωνικές συνθήκες ένα μεγάλο τμήμα του βρετανικού πληθυσμού. Ο αιχμηρός πολιτικός σχολιασμός του Λόουτς δεν αποφεύγει ούτε τις καταγγελίες ούτε την ειρωνική (ο διττός τίτλος αναφέρεται στο μήνυμα που αφήνουν οι κούριερ όταν απουσιάζει ο παραλήπτης, αλλά και στην απουσία κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρωπισμού από τη σημερινή βρετανική κυβέρνηση) διάσταση. Κι αν για κάποιους το έργο μοιάζει σαν να «το έχουμε ξαναδεί» θα υποχρεωθούμε να χρησιμοποιήσουμε μια αφοπλιστική ατάκα του 83χρονου σκηνοθέτη από μια παλιά συνέντευξη που μας είχε δώσει: «Όταν πάψει να υπάρχει αδικία στον κόσμο τότε θα πάψω κι εγώ να γυρίζω τέτοια φιλμ».
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χάνιγουντ, Ρις Στόουν, Κέιτι Πρόκτορ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.