Κινηματογραφος

Μουλάν: Το πρώτο teaser της live-action ταινίας κυκλοφόρησε

Οι σκηνές μας παραπέμπουν στο animation του 1998

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mulan.jpg
© IMDB

Το live-action remake της «Μουλάν» έρχεται την άνοιξη του 2020 από την Walt Disney με πρωταγωνίστρια της Yifei Liu

Σε περίπτωση που ακόμα δεν το έχετε καταλάβει, η κινηματογραφική μόδα της εποχής φαίνεται να είναι τα remake των animation ταινιών που αγαπήσαμε ως παιδιά στην live-action εκδοχή τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η «Μουλάν», με την Walt Disney να έχει μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο teaser της ταινίας.

Παρακολουθώντας το, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα από τα live-action remake που έχουν μείνει αρκετά πιστά στο πρωτότυπο. Συγκεκριμένα, αρκετές σκηνές μας παραπέμπουν σχεδόν αυτόματα στις σκηνές του animation του 1998. Ανάμεσά τους, η προπόνηση της Μουλάν – ως άντρας – με τους υπόλοιπους στρατιώτες, αλλά και η προετοιμασία της από την προξενήτρα για να βρει τον κατάλληλο γαμπρό και να φέρει την τιμή στην οικογένειά της.

Η Walt Disney περιγράφει την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Yifei Liu, ως εξής: «Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας βγάζει ένα διάταγμα, βάσει του οποίου ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει στον Αυτοκρατορικό Στρατό, για να υπερασπιστεί την χώρα από τους Βόρειους εισβολείς, η Χουά Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός τιμημένου πολεμιστή, επεμβαίνει για να πάρει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιεσμένη ως άντρας, με το όνομα Χουά Ζουν, εξετάζεται σε κάθε βήμα της διαδρομής και χρειάζεται να εκμεταλλευτεί την εσωτερική της δύναμη και να αγκαλιάσει τις πραγματικές της προοπτικές. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα την μεταμορφώσει σε έναν τιμημένο πολεμιστή και θα της χαρίσει τον σεβασμό ενός γεμάτου ευγνωμοσύνη έθνους… και ενός περήφανου πατέρα».

Όπως και το original animation, η ταινία, που σκηνοθετεί η Niki Caro, βασίζεται στο παραδοσιακό ποίημα των Βόρειων Δυναστειών της Κίνας, «Η Μπαλάντα της Μουλάν», ενώ την απαρτίζει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία παραγωγής, ένα «διεθνές καστ», στο οποίο συναντάμε εκτός από την πρωταγωνίστρια και τους Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li και Jet Li.

Δείτε το πρώτο teaser της ταινίας εδώ:

Disney's Mulan - Official Teaser


Η ταινία θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ