Κινηματογραφος

Χαλαρώστε Κύριε Αλέν: Μία γαλλική κωμωδία για το νόημα της ζωής

Όταν ένα εγκεφαλικό μπορεί να σου βγει σε καλό

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cov-.jpg
CAROLE BETHUEL © ALBERTINE PRODUCTIONS – GAUMONT

Ο Ερβέ Μιμράν σκηνοθετεί την γαλλική κωμωδία «Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» με πρωταγωνιστή τον Φαμπρίς Λουκινί

Μπορεί ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τελικά να σου βγει σε καλό; Βλέποντας το «Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» μάλλον θα καταλήξουμε στο ότι η απάντηση είναι πολύ κοντά στο ναι.

nosokomeio.jpg
CAROLE BETHUEL © ALBERTINE PRODUCTIONS – GAUMONT


Πώς είναι αυτό δυνατόν; Όταν έχεις περάσει την ζωή σου σαν τον Αλέν, συνεχώς σοβαρός και μακριά από οτιδήποτε φαντάζει περιττό και ανούσιο και όταν ως περιττό και ανούσιο ορίζεις οτιδήποτε το διασκεδαστικό και οτιδήποτε δεν έχει ως αποτέλεσμα το οικονομικό και επαγγελματικό κέρδος, τότε ένα εγκεφαλικό που σου υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι μικρή και συχνά αστεία μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Με τον Ερβέ Μιμράν στο σκηνοθετικό τιμόνι και τον Φαμπρίς Λουκινί στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η γαλλική αυτή ταινία έρχεται να μας δείξει ότι η ζωή δεν είναι μόνο η  καριέρα και η επιβίωση, αλλά όλες οι μικρές στιγμές χαράς με τους ανθρώπους που αγαπάμε. 

parko.jpg
CAROLE BETHUEL © ALBERTINE PRODUCTIONS – GAUMONT


Σύνοψη:

O Αλέν είναι ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:



Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 8 Αυγούστου.  

geia.jpg
CAROLE BETHUEL © ALBERTINE PRODUCTIONS – GAUMONT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY