Κινηματογραφος

Συγχαρητήρια στον Κεκάτο για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κεκάτος.jpg
Βασίλης Κεκάτος / © Twitter

To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο και στην παραγωγό εταιρεία BlackBirdProductions για την βράβευση της ταινίας μικρού μήκους στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών.

To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον  σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο και στην παραγωγό εταιρεία BlackBirdProduction για τη βράβευση της ταινίας τους «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»με τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. 

Η ταινία απέσπασε επίσης και το QueerPalm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

palm-d-or-kekatos.jpg

Το Ε.Κ.Κ. είχε χρηματοδοτήσει την παραγωγή της προηγούμενης βραβευμένης ταινίας του Βασίλη Κεκάτου «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» στο Πρόγραμμα Παραγωγής Ταινιών Μικρού Μήκους, η οποία απέσπασε διακρίσεις και σημείωσε σημαντική πορεία σε διεθνή φεστιβάλ.

«Η ύπαρξη ενός σημαντικού δυναμικού νέων κινηματογραφικών δημιουργών στον τόπο μας είναι πραγματικότητα και η στήριξή τους αποτελεί προτεραιότητά μας.  Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου πρόσφατα συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», μέσω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ενώ παράλληλα τη στήριξε και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προώθησης των ελληνικών ταινιών στα διεθνή φεστιβάλγια τη συμμετοχή της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΚ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ