- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκορσέζε, Ντε Νίρο και Πατσίνο συναντιούνται στον «Ιρλανδό» του Netflix
Τι ξέρουμε για τη νέα ταινία που θα δούμε σύντομα
Τρία χρόνια μετά το «Σιωπή», η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε είναι σχεδόν έτοιμη και σύντομα θα είναι διαθέσιμη στο Netflix, για να τη δούμε. «Ο Ιρλανδός» αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή του σκηνοθέτη, αφού ξοδεύτηκαν για αυτήν 175 εκατομμύρια δολάρια (σχεδόν 155 εκατομμύρια ευρώ), ενώ εκτός από την υπογραφή του Σκορσέζε, γι’ αυτήν μας κάνουν να ανυπομονούμε και τα ονόματα που πλαισιώνουν το καστ.
Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Αλ Πατσίνο, με τον πρώτο να συνεργάζεται για ένατη φορά με τον σκηνοθέτη και τέταρτη φορά με τον συμπρωταγωνιστή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ρόλοι τους θα είναι 32 και 39 ετών στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, ωστόσο ο Πατσίνο εκμυστηρεύτηκε στο podcast «The Ringer» ότι θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία CGI, ώστε να τους «αντιγηράνουν».
Άλλα ονόματα που συναντάμε είναι αυτά των Τζέσι Πλίμονς (Breaking Bad), Άννα Πάκουιν (True Blood), Μπόμπι Καναβάλε (Ant-Man), Τζο Πέσι (Τα Καλά Παιδιά) και Σεμπάστιαν Μανιστάλκο (Green Book). Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι αυτός που έκανε γνωστό σε συνέντευξη του στο podcast «Joe Rogan Experience» ότι θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ταινία στο Netflix από τον ερχόμενο Οκτώβρη. Τον Σεπτέμβρη, θα προηγηθεί προβολή της και στους κινηματογράφους, αλλά για περιορισμένο αριθμό προβολών και μόνο στις ΗΠΑ.
Το σενάριο του «Ιρλανδού» υπογράφει ο Στίβεν Ζάιλιαν (Η Λίστα του Σίντλερ) και είναι βασισμένο στο «I Heard You Paint Houses» (Άκουσα ότι βάφεις σπίτια) του Τσαρλς Μπραντ. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Φρανκ «Ιρλανδού» Σίραν, μέλος του εργατικού συνδικάτου και εκτελεστή για την μαφία και συγκεκριμένα την οικογένεια Μπουφαλίνο· ο τίτλος εξάλλου του βιβλίο ήταν η φράση, με την οποία τον προσέγγιζαν και σήμαινε «Άκουσα ότι σκοτώνεις ανθρώπους», όπως ο ίδιος ομολόγησε στον συγγραφέα.
Συγκεκριμένα, η ταινία θα παρακολουθήσει την φιλία του με τον αρχηγό του εργατικού συνδικάτου Τζίμι Χόφα, για τον οποία συχνά δούλευε τόσο ως μπράβος, όσο και ως εκτελεστής. Επιπλέον, η ταινία θα ασχοληθεί και με την εξαφάνιση του Χόφα το 1975, η οποία εξελίχθηκε σε υπόθεση δολοφονίας, που μέχρι σήμερα παραμένει ανοιχτή, αφού 10 χρόνια αργότερα ο Σίραν πήρε την ευθύνη, αλλά τίποτα δεν επιβεβαίωνε ότι η ομολογία του ήταν αληθινή και το FBI δεν τον θεώρησε ποτέ ύποπτο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Το Χόλιγουντ ξαναγυρίζει στα 00s
Πέντε δημιουργοί του μicro μιλούν για το σπίτι, την ταυτότητα, τον τουρισμό, την παράδοση και τις ιστορίες που αξίζει να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές
Ο πρώην wrestler θα αντικαταστήσει τον Ράιαν Χερστ μετά τον τραυματισμό του
Τέσσερα αγόρια, ένα πτώμα, και το τέλος της παιδικής ηλικίας
Δείτε το επτάλεπτο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα
Το φιλμ που χάρισε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα στον Κριστιάν Μουντζίου
«Η εκδίκηση είναι το ναρκωτικό που μας επιτρέπει να πολεμάμε»
Πόσα χρήματα θα κερδίσει ο 30χρονος Βρετανός ηθοποιός
Τι αποκάλυψε σε πρόσφατες δηλώσεις του
Μοναδικό επίτευγμα για την ταινία του Τομ Χόλαντ
«Σε αγαπώ με όλο μου το είναι», έγραψε ο 77χρονος ηθοποιός
Στα 87 του χρόνια δείχνει πως η σχέση του με το σινεμά παραμένει βαθιά προσωπική
Από το «S.O.S Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» και το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» μέχρι το «Κουρδιστό πορτοκάλι» και τη «Λάμψη»
Η Ζωή Λάσκαρη χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.