Κινηματογραφος

10VE Cinema

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49750-102077.JPG

Δέκα χρόνια πριν, μια παρέα ανήσυχων νέων οραματίστηκε τη δημιουργία ενός φεστιβάλ κινηματογράφου. Ενός φεστιβάλ διαφορετικού από τα άλλα, που θα έχει στο επίκεντρο τη νεανική δημιουργία και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του κινηματογράφου. Δέκα χρόνια μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας είναι πραγματικότητα. 10 χρόνια. 1800 ταινίες. 1700 δημιουργοί. 75 χώρες. Εικόνες. Συναισθήματα. Μουσικές. Εθελοντισμός. Ζωντάνια. Δημιουργικότητα. 

n

Στην επετειακή δέκατη εκδήλωση, που θα διεξαχθεί από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013 στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας, θα φιλοξενηθούν 213 απολαυστικές ταινίες μικρού μήκους από 50 χώρες. Πλούσιο είναι όμως και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με προβολές των Best of των προηγούμενων εννέα εκδηλώσεων, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και νέους, εκθέσεις φωτογραφίας και μοντέρνας τέχνης, σεμινάρια, έκθεση αρχειακού υλικού από το 2004, αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη, παιδική μουσική θεατρική παράσταση, δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συναυλίες ελληνικής σκηνής, διημερίδα για το μέλλον της Νάουσας, διαγωνισμοί και πολλές εκπλήξεις για το κοινό. Και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο για όλους.

Πιλοτικά τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσει και η υλοποίηση της δράσης SEE Talents, που αποτελεί μια νέα δράση για τον κινηματογράφο που στοχεύει στην ενίσχυση της νεανικής κινηματογραφικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω συνεργασιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραγωγής διεθνών συμπαραγωγών κινηματογραφικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρωτοποριακό τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων θα είναι για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για να αναδείξουμε τον δημιουργό που κρύβεται μέσα μας.

Δείτε το πρόγραμμα προβολών και μάθετε τα πάντα για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας εδώ.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ