- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «Noah» και η ζωή μας στο διαδίκτυο
Μια viral ταινία μικρού μήκους που μας προβληματίζει
Το «Noah» διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στην οθόνη ενός υπολογιστή και ενός iPhone και διηγείται μια ιστορία λίγο-πολύ γνώριμη σε όλους μας με έναν τρόπο ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Η 17λεπτη ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο, κόστισε περίπου 300 δολάρια και κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.
Οι σκηνοθέτες Walter Woodman και Patrick Cederberg έσβησαν –πολύ συνειδητά– πέρυσι το προφίλ τους στο facebook και πρόσφατα δημιούργησαν νέο για τους δύο ήρωες της ταινίας τους.
Η ταινία μικρού μήκους «Noah» φέρει το όνομα του βασικού του ήρωα Noah Lennox. Ο νεαρός πρωταγωνιστής φαίνεται να αναρωτιέται αν η κοπέλα του, που διακόπτει απότομα τη συνομιλία τους στο skype, θέλει να τον χωρίσει και αν του είναι πιστή. Και η παράνοια ξεκινά. Μια παράνοια που –όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε– συμβαίνει αρκετά συχνά στη διαδικτυακή μας καθημερινότητα. Ο ίδιος κάνει κάτι που δεν είμαστε θέση να το κρίνουμε, αφού παρουσιάζεται με έναν τρόπο καθόλα αληθινό και καθόλου διδακτικό.
O Cederberg χαρακτηριστικά λέει: «Οι άνθρωποι είναι τόσο απομονωμένοι, όταν βρίσκονται στον υπολογιστή τους. Τόσα πράγματα γίνονται σιγά-σιγά νόρμα, όπως το να κοιτάζεις τις φωτογραφίες ενός άγνωστου ανθρώπου. Αλλά κανείς δεν αναρωτιέται “τι σημαίνει αυτό; Γιατί το κάνουμε;’’»
Πόσο επηρεάζει ο διαδικτυακός τρόπος ζωής μας την πραγματική μας ζωή; Πόσο μας ενδιαφέρει το προφίλ μας στο Facebook σε σχέση με το αληθινό μας προφίλ; Όταν χρειαζόμαστε ανανέωση μας αρκεί να ανανεώσουμε το προφίλ μας στο Facebook; Μήπως η επικοινωνία μας μέσω υπολογιστών έχει αλλάξει για πάντα τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τον τρόπο που τις βιώνουμε καθημερινά; Μπορούμε να γνωρίσουμε στ’ αλήθεια κάποιον μέσω των social media; Σίγουρα, πάντως, έχουν τον τρόπο να εκθέτουν τα πάντα και ταυτόχρονα τίποτα για καθέναν από μας και είναι ταυτόχρονα η πηγή του άγχους και της ανακούφισής μας.
Δείτε την ταινία μικρού μήκους «Noah» εδώ:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.