- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Αμπελόκηποι είναι μία από τις πιο παλιές και δημοφιλείς κινηματογραφικές πιάτσες της Αθήνας. Εύκολα προσβάσιμη με τη συγκοινωνία αλλά και με τον αέρα του κέντρου, φιλοξενεί θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες ή και θερινά σινεμά από τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ακόμα όλη η λεωφόρος Αλεξάνδρας ήταν κοσμική και καλλιτεχνική περαντζάδα.
Αρκεί μια βόλτα: ο αγαπητός Δαναός 1 και 2, η πρόσφατα ανακαινισθείσα Ανδόρα απέναντι από τον Ερυθρό, η τεράστια πλατεία του θερινού Ελληνίς, η Άνεσις (θέατρο και θερινός κινηματογράφος), το Άστρον (ένα από τα πιο όμορφα κινηματογραφικά κτήρια της Αθήνας που μακάρι να ξαναλειτουργήσει κάποτε), το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, ο Γαλαξίας 1 και 2, το γκράντε Αθήναιον 1 και 2 σε συγκοινωνιακό κόμβο, η παλιά Αρζεντίνα δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού που δυστυχώς παραμένει κλειστή εδώ και πολλά χρόνια και η γνωστή και αγαπητή Νιρβάνα (το καλύτερο όνομα της γειτονιάς) που ξεκίνησε τη σεζόν (στις 11 Οκτωβρίου) πλήρως ανακαινισμένη και μάλιστα με δύο πιά αίθουσες.
Έπειτα από τρεις μήνες δημιουργικής ανασυγκρότησης κι ανακαίνισης, ο κινηματογράφος Νιρβάνα 1&2 Cinemax είναι έτοιμος και μας περιμένει, συνεπής και πιστός στο κοινό του, με ποιοτικές επιλογές από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κι αμερικάνικο κινηματογράφο όπως κάνει εδώ και 50 χρόνια. Ένα γνώριμο σημείο της λεωφόρου που δίνει φιλόξενο φως και ζεστασιά στους Αμπελόκηπους κι όχι μόνο.
Η ιστορία της Νιρβάνας ξεκίνησε το 1939, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά ως θερινός κινηματογράφος . Πριν διαμορφωθεί σε σινεμά, ήταν μία μεγάλη μάντρα που είχε τεράστιες ποσότητες από ξύλα και κάρβουνα. Ένας πολύ όμορφος χώρος, στο επίπεδο του πεζοδρομίου, αρκετά μεγάλης επιφάνειας, με το γνωστό χαλικάκι, τις πάνινες καρέκλες και την πρασινάδα σχεδόν σε όλη την εσωτερική περιφέρεια. Κάποιες φορές λειτούργησε και σα θέατρο-βαριετέ. Στο φαρδύ πεζοδρόμιο, άπλωναν και τραπέζια με καθίσματα για τους διερχόμενους πελάτες. Ο κινηματογράφος κατεδαφίστηκε το 1964 για να κτιστεί ένα τεράστιο συγκρότημα πολυκατοικιών στο οποίο στεγάστηκε η χειμερινή Νιρβάνα (800 θέσεων τότε) που λειτουργεί έως και σήμερα.
Οι καινούργιες αίθουσες Νιρβάνα 1& 2 Cinemax είναι πλήρως ανακαινισμένες με αμφιθεατρική διάταξη (Stadium seating). Εξοπλισμένες με ολοκαίνουρια συστήματα ψηφιακής προβολής ήχο DOLBY DIGITAL 7.1, οι αίθουσες έχουν χωρητικότητα 370 και 280 θέσεις αντίστοιχα. Και με την ομώνυμη (πλέον) στάση μετρό, η πρόσβαση στην αίθουσα έχει γίνει πολύ εύκολη.
Μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την κινηματογραφική σεζόν στις νέες αίθουσες της Νιρβάνα Cinemax, μεταξύ των οποίων το περίφημο ήδη remake της Suspiria του Dario Argento από τον Λούκα Γκουαντανίνο με πολυσυζητημένη συμμετοχή της Τίλντα Σουίντον, μία ταινία-υπόκλιση στην παράδοση των ιταλικών giallo ταινιών τρόμου – που είναι και μία από τις μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας (ειδική προβολή το βράδυ της Παρασκευής 26/10, ιδανικός τρόπος να ξεκινήσεις το 3ήμερο Halloween).
Ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε ακόμα στην καινούργια Νιρβάνα Cinemax είναι το Κορίτσι (Girl) του Λούκας Ντοντ, Η Ντιλιλί στο Παρίσι (Dilili in Paris) του Μισέλ Οσελό, Το ξέρουν όλοι (Todos lo saben) του Ασγκάρ Φαραντί, A beautiful boy του Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν και πολλές πολλές άλλες.
Οι αίθουσες Νιρβάνα 1& 2 Cinemax μας υπόσχονται μία συναρπαστική νέα σεζόν με προσφορά ποικίλων θεαμάτων εκδηλώσεις πολιτισμού, σκέψης, αναζητήσεων και διασκέδασης. Θα φιλοξενήσει κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, παρουσιάσεις, master classes, ξεχωριστές avant-premier και φεστιβάλ.
Νιρβάνα1&2 Cinemax
Διεύθυνση: Αλεξάνδρας 192, Στάση μετρό: Αμπελόκηποι
Τηλέφωνα:210-6445221, 210-6469398
Πώληση εισιτηρίων από το internet:CinemaxShopGR
Τηλεφωνική πώληση: Με πιστωτική κάρτα/ 801 11 300 400 (από σταθερό τηλέφωνο)/ 210-8259974 - 2109703158 (από κινητό)
Ώρες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου: Καθημερινά 17:00 - 23:00
Official webpage: http://cinemax.gr/cinemas/cinemas-nirvana
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής
Πού βασίζονται τα σχόλια που έγιναν στα social media
Η νέα ταινία θα εστιάζει στη δημιουργία του «Breakfast at Tiffany’s»
Διχασμένη η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα - Αντιδράσεις για το πολιτικό παρελθόν της θρυλικής ηθοποιού
Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Η συγκλονιστική υπόθεση των βιασμών στο Μαζάν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη
Το γλυκόπικρο συνοδευτικό με το οποίο επιλέγει να παρουσιάσει την ιστορία ενός ζευγαριού, είναι ο ορισμός των φιλότιμων προθέσεων αλλά και της ελαφρότητας
Στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου συμμετείχε το φιλμ, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας για μία ακόμη αψεγάδιαστη παράσταση από τον Τόνι Σερβίλο
Στρωτό σενάριο, αυθεντικοί χαρακτήρες, φυσικότητα και αφήγηση που ρέει χωρίς προβλήματα
Η ισπανική ταινία της χρονιάς, σε σκηνοθεσία της Αλάουδα Ρουίθ ντε Αθούα, συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες Γκόγια
Tι λένε τα σχόλια των fans
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μετά τον Μπραντ Πιτ στην Ύδρα, οι δύο σταρ ξεκινούν γυρίσματα σε Αθήνα και Κέρκυρα
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας - Πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του κολοσσού του streaming
Kαθώς οι τοποθετήσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
Με αφορμή τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τζέιμς Βαν ντερ Μπικ και Έρικ Ντέιν
Το «Lincoln in the Bardo» επικεντρώνεται στη σχέση του Λίνκολν με τον πρόσφατα αποβιώσαντα γιο του, Γουίλι Λίνκολν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.