Κινηματογραφος

Αλέξανδρος Βασμουλάκης

Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης σχεδιάζει το εξώφυλλο της Athens Voice, ετοιμάζεται για έκθεση στο Los Angeles και μας μιλάει για τη συμμετοχή του στην ταινία του Νίκου Περάκη "Art Therapy". Στη Virtual Gallery παρουσιάζουμε μια σειρά από murals του.

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4620-23693.jpg

Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης σχεδιάζει το εξώφυλλο της Athens Voice και, ενώ ετοιμάζεται για έκθεση στο Los Angeles, απαντά στο Γιώργο Κρασσακόπουλο για τη συμμετοχή του στην ταινία του Νίκου Περάκη "Art Therapy". Στη Virtual Gallery παρουσιάζουμε μια σειρά από murals του.

Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν ο Νίκος Περάκης σού πρότεινε να παίξεις;

Στραβοκατάπια… Του έκανα τον δύσκολο! Τελικά με κατάφερε. Έχει αρκετή πειθώ ο Περάκης!

Στην ταινία η Αθήνα δείχνει μια πόλη με πολλές δυνατότητες για δημιουργία, με ένα νεανικό  πνεύμα. Έτσι είναι;

Δεν έχω δει ακόμα την ταινία αλλά εάν τα βγάζει όλα αυτά τότε να κατηγορήσουμε το σκηνοθέτη! Η πλειοψηφία του νεανικού πνεύματος της πόλης ξημεροβραδιάζεται στις καφετέριες, διαβάζει αθλητικές εφημερίδες και gossip περιοδικά, βλέπει μπόλικη τηλεόραση και ονειρεύεται να μπει στο Δημόσιο για να ακολουθήσει το λαμπρό παράδειγμα της προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο λέω να είμαστε αισιόδοξοι και να πιστέψουμε πως η Αθήνα μπορεί κάποτε να ξαναγίνει κοιτίδα πολιτισμού! Την αγαπώ πολύ, όπως και να ’χει.

Τι σημαίνει Τέχνη για σένα;

Είναι το ΕΓΩ σε στύση. Μια απύθμενη ανάγκη για επιβεβαίωση. Κάποιες φορές όμως καταφέρνει να δώσει στοιχεία θετικά σε ευρύ κοινό και αυτό το βρίσκω υπέροχο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ