- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιου Τζάκμαν: Γιατί απέρριψα τον ρόλο του Μποντ
Η αγάπη του για τα μιούζικαλ και ο φόβος της μανιέρας
Για την εποχή που του είχε γίνει πρόταση να υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ, μίλησε ο Χιου Τζάκμαν.
Ο Αυστραλός ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε ότι η απόφασή του αυτή οφείλεται στην ανησυχία του πως θα έμενε «κολλημένος» υποκριτικά, ερμηνεύοντας τους ρόλους του 007 και του Wolverine. Όπως είπε στο περιοδικό Variety, οι παραγωγοί των ταινιών Μποντ αναζητούσαν τον αντικαταστάτη του Πιρς Μπρόσναν και τον προσέγγισαν.
«Ήταν η περίοδος που γύριζα το "X-Men 2" και δέχθηκα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου, ο οποίος με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι για τον ρόλο του Μποντ» αποκάλυψε ο 49χρονος ηθοποιός.
Ανανέωση
Ενώ φαινόταν ως η ευκαιρία της ζωής του, ο Αυστραλός ηθοποιός τόνισε ότι αισθάνθηκε πως η κινηματογραφική σειρά ταινιών χρειαζόταν αναμόρφωση.
«Απλά αισθάνθηκα ότι τα σενάρια είχαν γίνει τόσο απίστευτα και τρελά και ένιωσα ότι έπρεπε να γίνουν πιο ρεαλιστικά και αληθινά. Και η απάντηση ήταν: “Ω, δεν μιλάς. Απλά πρέπει να υπογράψεις”.
» Ανησυχούσα ότι θα κολλήσω ανάμεσα σε δύο τεράστια franchises με τις σειρές Μποντ και X-Men. Επίσης, ανησυχούσα πως μεταξύ του Μποντ και του X-Men δεν θα έχω ποτέ χρόνο να κάνω διαφορετικά πράγματα».
«Προσπαθούσα πάντα να κάνω διαφορετικά πράγματα» τόνισε, υπογραμμίζοντας: «Υπήρχε μία περίοδος μεταξύ του "X-Men 3" και της πρώτης ταινίας του Wolverine, που έβλεπα τους ρόλους να γίνονται μικρότεροι. Οι άνθρωποι ήθελαν να παίξω αυτό το είδος του ήρωα αποκλειστικά. Ένιωσα λίγο κλειστοφοβικά».
Η αγάπη του για το μιούζικαλ
Ο Χιου Τζάκμαν έχει ερμηνεύσει διαφορετικούς ρόλους στις ταινίες «Les Miserables» και «Prisoners», ενώ επέστρεψε στις θεατρικές του ρίζες με το μιούζικαλ «The Boy From Oz».
Ο ηθοποιός για μία ακόμη φορά εκδηλώνει την αγάπη του για τα μιούζικαλ στην επόμενη ταινία του. Στο «The Greatest Showman», στη βιογραφία του P. T. Barnum (Φινέα Τέιλορ Μπάρναμ), ο Τζάκμαν υποδύεται τον άνθρωπο που δημιούργησε το 1871 το περιοδεύον τσίρκο Ringling Bros και Barnum & Bailey Circus, το οποίο διαφημιζόταν ως «Το καλύτερο Σόου στη Γη» και θεωρείται προάγγελος των εντυπωσιακών θεαμάτων, τύπου μιούζικαλ που ακολούθησαν.
Στο συγκεκριμένο μιούζικαλ ο Αυστραλός ηθοποιός χορεύει και τραγουδά με τις συμπρωταγωνιστές του, Ζαν Έφρον, Ζεντάγια και Μισέλ Ουίλιαμς.
«Θέλω να τραγουδώ»
Ο βραβευμένος με Tony ηθοποιός είπε ότι η ταινία τού επιτρέπει να κινείται εκτός της σκιάς του Wolverine και να συνεχίσει να τραγουδά -κάτι που ελπίζει να κάνει και στο Μπρόντγουεϊ με νέο μιούζικαλ.
«Ένα κακό μιούζικαλ είναι κάτι τρομερό, αλλά όταν ένα μιούζικαλ είναι επιτυχία δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό» εκτίμησε, εξηγώντας τι είναι αυτό που τον προσελκύει στο συγκεκριμένο είδος.
«Οι άνθρωποι φωνάζουν και επευφημούν. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Στο τέλος, καθώς κάνεις υπόκλιση, δεν υπάρχει αίσθηση ότι βρίσκεσαι μπροστά σε ξένους. Είναι μια οικειότητα που αποκτάς, που είναι πολύ πιο έντονη από εκείνη που έχεις με τους ανθρώπους που γνωρίζεις εδώ και πολλά χρόνια. Είναι όλοι μαζί και ανοίγουν την καρδιά τους» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής
Πού βασίζονται τα σχόλια που έγιναν στα social media
Η νέα ταινία θα εστιάζει στη δημιουργία του «Breakfast at Tiffany’s»
Διχασμένη η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα - Αντιδράσεις για το πολιτικό παρελθόν της θρυλικής ηθοποιού
Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Η συγκλονιστική υπόθεση των βιασμών στο Μαζάν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη
Το γλυκόπικρο συνοδευτικό με το οποίο επιλέγει να παρουσιάσει την ιστορία ενός ζευγαριού, είναι ο ορισμός των φιλότιμων προθέσεων αλλά και της ελαφρότητας
Στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου συμμετείχε το φιλμ, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας για μία ακόμη αψεγάδιαστη παράσταση από τον Τόνι Σερβίλο
Στρωτό σενάριο, αυθεντικοί χαρακτήρες, φυσικότητα και αφήγηση που ρέει χωρίς προβλήματα
Η ισπανική ταινία της χρονιάς, σε σκηνοθεσία της Αλάουδα Ρουίθ ντε Αθούα, συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες Γκόγια
Tι λένε τα σχόλια των fans
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μετά τον Μπραντ Πιτ στην Ύδρα, οι δύο σταρ ξεκινούν γυρίσματα σε Αθήνα και Κέρκυρα
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας - Πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του κολοσσού του streaming
Kαθώς οι τοποθετήσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
Με αφορμή τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τζέιμς Βαν ντερ Μπικ και Έρικ Ντέιν
Το «Lincoln in the Bardo» επικεντρώνεται στη σχέση του Λίνκολν με τον πρόσφατα αποβιώσαντα γιο του, Γουίλι Λίνκολν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.