- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε -όσοι δεν έχουμε δει αυτό το φιλμ- από ένα σκηνοθέτη που έβαλε ένα μουσακά να πλέει πάνω στα ελληνικά μάρμαρα (βλ. « H Γιγαντιαία Επίθεση του Μουσακά») και συσχέτισε τη δραματική περσόνα μιας τρανς με την Μαρία Κάλλας (βλ.Στρέλλα) ;
Μάλλον τα πάντα. Στην ταινία του Πάνου Κούτρα «Αληθινή Ζωή», (γυρίστηκε το 2004), που ο ίδιος θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Camp τη Δευτέρα 1 Απρίλιου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο, το στόρυ είναι όπως πάντα άκρως ιδιοσυγκρασιακό και με τη προσωπική σφραγίδα του Κούτρα που παντρεύει ιδανικά το camp με το κλασικό και το λαϊκό με το ευτελές.

Εδώ η εξωφρενική υπόθεση έχει ως εξής: στα πολύ νότια προάστια της Αθήνας ένας αιμόφυρτος άνδρας ερωτεύεται μια νεαρή διακοσμήτρια. Στα πολύ βόρεια προάστια, ένα αλλόκοτο ψάρι ξεπροβάλλει από την «πιο βαθιά πισίνα της Ευρώπης». Και κάπου στα μισά της ταινίας, στο απόλυτο κέντρο της πόλης, παρακολουθούμε να συμβαίνει κάτι ανεπανάληπτο στα χρονικά του κινηματογράφου.
Το στόρι πατάει πάνω στην τυπική φόρμα ενός λαϊκού μελοδράματος, με κεντρικό πρόσωπο τον Άρη (Νίκος Κουρής), ένα πλουσιόπαιδο που επιστρέφει στην Αθήνα από το εξωτερικό ύστερα από διάφορες ταλαιπωρίες και συναντά τυχαία την όμορφη και ταπεινή Αλεξάνδρα (Μαρίνα Καλογήρου), το άτομο που του προσφέρει στο πιάτο την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή. Εκείνος όμως έχει πράγματα που του αποσπούν την προσοχή, με κύριο πυρήνα το χαρτονένιο οικογενειακό μέγαρο με την αφύσικη θέα στην Ακρόπολη και τη βαθιά μπλε πισίνα. Ένας χώρος που διαφεντεύει η εξτραβαγκάντ φιγούρα της μητέρας του, Ζωής Καλλιγά (Θέμις Μπαζάκα), αλλά στοιχειώνει και ένα μεγάλο μυστικό, που σκοτεινιάζει την ιστορία του χαμένου πατέρα. Τον δικό τους ρόλο στην ακολουθία της περιπέτειας θα παίξουν ορισμένοι outsiders, όπως η junkie πρώην ερωμένη (Ανα Μουγκλαλίς), ένας κωφάλαλος κηπουρός (Γιάννης Διαμαντής), μια μυστικοπαθής γραμματέας (Μαρία Πανουργιά), ένας γκέι drug-dealer (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) και μια μητέρα με Αλτσχάιμερ (Ανέζα Παπαδοπούλου).
Δευτέρα 01.04 Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ. Κοτζιά, είσοδος ελεύθερη
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.