- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πώς δημιουργήθηκε η δαιμονισμένη κούκλα Άναμπελ;
O τρόμος επιστρέφει στο σινεμά με το φιλμ «Άναμπελ: Creation» και οι συντελεστές του εξηγούν τι μας περιμένει σε ένα featurette
Οι λάτρεις του απόκοσμου σινεμά και των θρίλερ που συνδέονται με την απεικόνιση του Κακού, θα βρίσκονται σίγουρα στις θέσεις των κινηματογραφικών αιθουσών στις 14 Σεπτεμβρίου για να υποδεχτούν το πολυαναμενόμενο σίκουελ «Άναμπελ: Creation». O άγραφος νόμος των μπλοκμπάστερ θέλει πάντα τις ταινίες που σπάνε ταμεία και καρδιές να έχουν συνέχεια.

Τρία χρόνια μετά την προβολή του «Άναμπελ» που συγκέντρωσε 257 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε όλο τον κόσμο και σήκωσε τις τρίχες κάγκελο με την ιστορία της δαιμονισμένης κούκλας, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για αυτή και για το σκοτεινό παρελθόν της.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μη Σβήσεις το Φως», Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ συνεργάζεται με τους Τζέιμς Γουάν και Πίτερ Σάφραν και το στόρι μας μεταφέρει σε μια ανθρώπινη ιστορία που θα έχει τρομακτική εξέλιξη. Με το σεναριογράφο Γκάρι Ντόμπερμαν να υπογράφει και πάλι την πλοκή, μόλις τα φώτα σβήσουν, τα καρέ θα αρχίσουν να τρέχουν.

Αρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής τους κόρης, ένας κουκλοποιός και η σύζυγος του καλωσορίζουν στο σπίτι τους, μια καλόγρια και μια ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής. Η Άναμπελ τους βάζει στο μάτι και θα τους κάνει τη ζωή κόλαση. Χωρίς εισαγωγικά.

Το «Άναμπελ: Creation» έρχεται, όχι μόνο για να κόψει εισιτήρια, αλλά και τη χολή. Με τους Πίτερ Σάφραν και Τζέιμς Γουάν, το επιτυχημένο δίδυμο των ταινιών «To Κάλεσμα» και «Το Κάλεσμα 2», να έχει αναλάβει την παραγωγή, τα πρώτα trailer να προϊδεάζουν για σινεφίλ ανατριχίλες και ένα καστ με ηθοποιούς που έχουν δώσει δείγματα γραφής: η Στέφανι Σίγκμαν («Spectre»), η Τάλιθα Μπέιτμαν («The 5th Wave»), η Λούλου Γουίλσον («Ouija 2», «Deliver Us from Evil»), η Φιλίπα Αν Κούλτχαρντ («After the Dark»), η Γκρέις Φούλτον («Badland»), η Λου Λου Σάφραν («The Choice»), η Σαμάρα Λι («Foxcatcher», «The Last Witch Hunter»), η Ταϊλερ Μπακ στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο και οι Άντονι ΛαΠάλια («Without a Trace») και Μιράντα Ότο («Homeland», τριλογία «The Lord of the Rings».
Φαινόμενα που απατούν, καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια, θρησκευτική σημειολογία, φιλήσυχες ζωές που αλλάζουν σε ένα δευτερόλεπτο. Τι άλλο θέλει κανείς για να τρομάξει;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ΑΙ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.