- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κάλεσε εμμέσως σε εξέγερση κατά του Τραμπ
Μίλησε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Sundance
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια για τον Ντόναλντ Τραμπ στα εγκαίνια του Sundance Film Festival 2017 χθες αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι ένα λαϊκό «κίνημα» θα αντιταχθεί στις μειώσεις του προϋπολογισμού που υποσχέθηκε ο νέος αμερικανός πρόεδρος.
Ο 80χρονος ηθοποιός που είχε ερωτηθεί πώς ο κινηματογράφος μπορεί να επηρεαστεί από την άφιξη στον Λευκό Οίκο του μεγιστάνα των ακινήτων, απάντησε ότι η πολιτική δεν έχει θέση στο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στις ΗΠΑ που ο ίδιος ίδρυσε.
«Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν. Η ζυγαριά γέρνει προς μια πλευρά. Αυτό συνέβαινε πάντα και πιθανόν θα συμβαίνει πάντα», δήλωσε ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για την έναρξη της ετήσιας αυτής συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο στην ορεινή περιοχή της Γιούτα.
«Συνεπώς, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Προσπαθούμε να απέχουμε και να επικεντρωνόμαστε στις ιστορίες που αφηγούνται οι καλλιτέχνες», πρόσθεσε. Χωρίς να αναφερθεί άμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρέντφορντ εξήγησε ότι προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης στον πολιτισμό και δήλωσε ότι πολλοί φοβούνται πως «τα πράγματα θα σκοτεινιάσουν».
Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα, δεσμεύτηκε να προβεί σε μεγάλες περικοπές των κυβερνητικών δαπανών.
«Οι άνθρωποι που αδιαφορούσαν θα συνειδητοποιήσουν τώρα ότι θα πληγούν άμεσα και θα ξεσηκωθούν», εκτίμησε ο αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης. «Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει σε ένα κίνημα που θα αγωνιστεί κατά των μειώσεων αυτών στις χρηματοδοτήσεις και ότι ο κόσμος θα εξεγερθεί ενάντια σε αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.