- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κάλεσε εμμέσως σε εξέγερση κατά του Τραμπ
Μίλησε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Sundance
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια για τον Ντόναλντ Τραμπ στα εγκαίνια του Sundance Film Festival 2017 χθες αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι ένα λαϊκό «κίνημα» θα αντιταχθεί στις μειώσεις του προϋπολογισμού που υποσχέθηκε ο νέος αμερικανός πρόεδρος.
Ο 80χρονος ηθοποιός που είχε ερωτηθεί πώς ο κινηματογράφος μπορεί να επηρεαστεί από την άφιξη στον Λευκό Οίκο του μεγιστάνα των ακινήτων, απάντησε ότι η πολιτική δεν έχει θέση στο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στις ΗΠΑ που ο ίδιος ίδρυσε.
«Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν. Η ζυγαριά γέρνει προς μια πλευρά. Αυτό συνέβαινε πάντα και πιθανόν θα συμβαίνει πάντα», δήλωσε ο βραβευμένος δύο φορές με Όσκαρ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για την έναρξη της ετήσιας αυτής συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο στην ορεινή περιοχή της Γιούτα.
«Συνεπώς, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Προσπαθούμε να απέχουμε και να επικεντρωνόμαστε στις ιστορίες που αφηγούνται οι καλλιτέχνες», πρόσθεσε. Χωρίς να αναφερθεί άμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρέντφορντ εξήγησε ότι προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης στον πολιτισμό και δήλωσε ότι πολλοί φοβούνται πως «τα πράγματα θα σκοτεινιάσουν».
Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα, δεσμεύτηκε να προβεί σε μεγάλες περικοπές των κυβερνητικών δαπανών.
«Οι άνθρωποι που αδιαφορούσαν θα συνειδητοποιήσουν τώρα ότι θα πληγούν άμεσα και θα ξεσηκωθούν», εκτίμησε ο αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης. «Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει σε ένα κίνημα που θα αγωνιστεί κατά των μειώσεων αυτών στις χρηματοδοτήσεις και ότι ο κόσμος θα εξεγερθεί ενάντια σε αυτό».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής
Πού βασίζονται τα σχόλια που έγιναν στα social media
Η νέα ταινία θα εστιάζει στη δημιουργία του «Breakfast at Tiffany’s»
Διχασμένη η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα - Αντιδράσεις για το πολιτικό παρελθόν της θρυλικής ηθοποιού
Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Η συγκλονιστική υπόθεση των βιασμών στο Μαζάν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη
Το γλυκόπικρο συνοδευτικό με το οποίο επιλέγει να παρουσιάσει την ιστορία ενός ζευγαριού, είναι ο ορισμός των φιλότιμων προθέσεων αλλά και της ελαφρότητας
Στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου συμμετείχε το φιλμ, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας για μία ακόμη αψεγάδιαστη παράσταση από τον Τόνι Σερβίλο
Στρωτό σενάριο, αυθεντικοί χαρακτήρες, φυσικότητα και αφήγηση που ρέει χωρίς προβλήματα
Η ισπανική ταινία της χρονιάς, σε σκηνοθεσία της Αλάουδα Ρουίθ ντε Αθούα, συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες Γκόγια
Tι λένε τα σχόλια των fans
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μετά τον Μπραντ Πιτ στην Ύδρα, οι δύο σταρ ξεκινούν γυρίσματα σε Αθήνα και Κέρκυρα
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας - Πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του κολοσσού του streaming
Kαθώς οι τοποθετήσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
Με αφορμή τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τζέιμς Βαν ντερ Μπικ και Έρικ Ντέιν
Το «Lincoln in the Bardo» επικεντρώνεται στη σχέση του Λίνκολν με τον πρόσφατα αποβιώσαντα γιο του, Γουίλι Λίνκολν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.