Κινηματογραφος

Φωκίων Μπόγρης- "Κάθαρση"

Μια ακραία ιστορία εκδίκησης στην καρδιά της πόλης

3051-8137.jpg
Γιάννα Σαββούρα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3018-21354.jpg

Το όγδοο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου (Gagarin 205, 28-29-30 Ιανουαρίου,http://www.gagarin205.gr/dates.php?theid=291) στεγάζει την πρεμιέρα του action film του Φωκίωνα Μπόγρη, “Κάθαρση”, το Σάββατο 30/1.

Στην καρδιά της παρούσας-απούσας Αθήνας, μιας πόλης αμέτοχης και σκληρής, τοποθετείται η ιστορία του Έστεμπαν (Κώστα Στεφανάκη), πρώην μπάτσου, ο οποίος καλείται από την Ασφάλεια να αναλάβει την εκκαθάριση του υποκόσμου. Ωστόσο, γρήγορα η δουλειά θα εξελιχθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, υπό την υποκίνηση της κρατικής εξουσίας.

Η ιστορία είναι ακραία, αιματοβαμμένη, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη, που κινηματογραφείται μινιμαλιστικά, με σιγουριά και σφικτό μοντάζ. Αποτελεί ένα πολιτικό σχόλιο για τη σχέση οργανωμένου εγκλήματος και κρατικής μηχανής, παντρεύοντας το στεγνό ρεαλισμό με την ακρότητα του cult. Σε αυτό συμβάλλει και η b-movie αισθητική της “Κάθαρσης”, που δεν διστάζει να παρουσιάσει τις πιο σκληρές και αφτιασίδωτες γωνίες της Αθήνας. (cast: Βαγγέλης Μουρίκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης, κ.ά.)

Ο Φωκίων Μπόγρης παραχώρησε συνέντευξη στα μέλη της Κινημ/φικής Ομάδας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) , kioy (Γιώργος Ευθυμίου) και s_dany (Σωτήρης Δανιγγέλης) , στο video που ακολουθει. Περισσότερες πληροφορίες όπως και κριτικές θα βρείτε στο blog της ομάδας, http://aueb-film-club.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ