- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένα φιλμ για τη δράση του αμερικάνικου εικαστικού δίδυμου που άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στο σύγχρονο design και στο πελατολόγιό του φιγουράρουν τα ονόματα των IBM, Polaroid και της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το ντοκιμαντέρ “Eames: the architect and the painter” ανατρέχει, για πρώτη φορά μετά το θάνατο των δύο καλλιτεχνών, στον περιπετειώδη και δημιουργικό βίο που μοιράστηκαν από κοινού, αποκωδικοποιώντας τον τρόπο σκέψης τους μέσα από ένα πλούσιο υλικό. Ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, ερωτικές επιστολές, ερασιτεχνικά φιλμ που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και εξομολογήσεις προσωπικοτήτων που έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί τους. Με αφηγητή τον ηθοποιό James Franco, που είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική τριλογία του “Spiderman” αλλά και σε έργα όπως τα “Milk” και “Howl”, όσοι ενδιαφέρονται για το μοντέρνο design του 20ού αιώνα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πορεία των Eames. Μια διαδρομή industrial design που κινήθηκε από το σχεδιασμό μοντέρνων επίπλων και γραφιστικής έως την ενασχόλησή τους με ταινίες μικρού μήκους και multimedia πειραματισμούς πολύ πριν την έλευση του διαδικτύου.

O Charles Eams (1907-1978) και η Ray-Bernice Alexandra Kaiser Eames (1912-1988) γνωρίστηκαν το 1940 και παντρεύτηκαν έναν χρόνο αργότερα. Η μετακόμισή τους στo Λος Άντζελες της Καλιφόρνια αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για τον καλλιτεχνικό τους οίστρο. Στα έτη 1943, 1944 και 1947 θα επιμεληθούν τα βραβευμένα εξώφυλλα του θρυλικού περιοδικού “Arts & Architecture”, το 1959 το project “Glimpses Of USA” που δέχτηκε κριτική για τον ψυχροπολεμικό ρόλο του. Ένας αρχιτέκτονας που εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο στο τρίτο έτος και βρέθηκε να παραδίδει το 1970 διαλέξεις σε εκείνο του Χάρβαρντ, μια ζωγράφος που μαθήτευσε δίπλα στον γερμανό εξπρεσιονιστή Hans Hofmann. Η εμμονή τους να απευθύνονται σε μαζικά ακροατήρια επικοινώνησε κατά πολλούς το σύγχρονο δυτικό ύφος του ευ ζην. Στις 13 Δεκεμβρίου μπορείς να παραγγείλεις τη δική σου κόπια.
http://firstrunfeatures.com/eames

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία του Ότο φον Σπρέκελσεν δίνει άφθονο υλικό για σάτιρα αλλά και μαθήματα πολιτικής οικονομίας στη ταινία του Στεφάν Ντεμουστιέ
Ο Λάζλο Νέμες υπογράφει ακόμη ένα ιστορικό έργο που εκτυλλίσεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του
Μέσα από γραπτά του Τζορτζ Όργουελ παρουσιάζεται η προσωπική ζωή αλλά και το καινοτόμο πνεύμα του
Η πραγματική ιστορία του Τζον Ντέιβιντσον δίνεται με μια αμεσότητα που δεν σ’ αφήνει να πάρεις ανάσα
Η οσκαρική ηθοποιός αντιμέτωπη με έναν αδίστακτο κυνηγό στην Αυστραλία - Πρεμιέρα στις 24 Απριλίου
Όταν μια ιστορία κλείνει σωστά, κάθε προσπάθεια αναβίωσης ρισκάρει να την ξεθωριάσει.
Το σινεμά ως ζωντανό αποτύπωμα: εικόνες, τέχνες και ιστορίες που συναντιούνται στη Μεσόγειο
H ταινία θα επικεντρώνεται στο «Breakfast at Tiffany’s»
Από το 1960 ως σήμερα έχουμε μια πληθώρα από ταινίες βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα
H τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2014 στην ταινία «Silver Skies»
Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της πλοκής και οι νέες προσθήκες στο καστ
Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας - «Ύμνοι» από την επιτροπή για την ερμηνεία του Βασίλη Μπισμπίκη
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η ζωή, η καριέρα και η κληρονομιά του στην ποπ κουλτούρα.
Η εμβληματική μονομαχία στο Κολοσσαίο και η σχέση τους πίσω από τις κάμερες
Πέθανε στα 86 του ο θρύλος των πολεμικών τεχνών - Το αγαπημένο του «fact»
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου
Μέρος των γυρισμάτων της πολυσυζητημένης παραγωγής έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Ύδρα και Χαλκίδα
Η Apple αποκάλυψε το πρώτο στιγμιότυπο από το ατμοσφαιρικό θρίλερ που γυρίζεται στην Πράγα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.