Κινηματογραφος

Νύχτες Πρεμιέρας Conn X 2011

Δες τα τρία πρώτα trailer

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15794-42738.jpg

SENNA

Είναι από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ του φετινού φεστιβάλ (και ας πρόκειται για ντοκιμαντέρ και όχι για ταινία μυθοπλασίας). Πρωταγωνιστής ο Ayrton Senna, ο Βραζιλιάνος που ανάγκασε τους συμπατριώτες του να στρέψουν την προσοχή τους από το ποδόσφαιρο στη Φόρμουλα 1, ο σπουδαιότερος οδηγός που πάτησε ποτέ το πόδι του σε πίστα υψηλής ταχύτητας.

Σκηνοθετημένο από τον Βρετανό Ασίφ Καπάντια, το «Senna» αφηγείται τη ζωή και τις διαδρομές του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή από την αρχή της καριέρας του μέχρι και τον τραγικό του θάνατο το 1994, σε ηλικία 34 ετών, στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Με αποκλειστικό αρχειακό υλικό από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Toleman και την Mclaren, εκτενή πλάνα από τους αγώνες, ακυκλοφόρητες σκηνές από προσωπικές βιντεοκασέτες μέχρι και εικόνες από την κηδεία του. Όλοι λένε ότι θυμίζει περισσότερο αυθεντική ταινία δράσης παρά συμβατικό ντοκιμαντέρ. Στο φετινό Σάντανς κέρδισε το Βραβείο Κοινού.

HIT SO ΗΑRD

Αυτό το φιλμ είναι με την σειρά του από τα πιο αναμενόμενα στο Μουσικό Διαγωνιστικό Τμήμα. Το «Hit so hard» (μια ρομαντική ματιά στις υπέροχες περσόνες της μουσικής σκηνής του Σιάτλ στις αρχές των ‘90’s) χρησιμοποιεί την περίπτωση της γκέι ντράμερ Πάτυ Σέμμελ για να περιγράψει παραστατικά μια γενιά, μια εποχή κι ένα είδος μέσα από την πολυτάραχη, γεμάτη καταχρήσεις ζωή της γυναίκας που έδινε ρυθμό και ένταση στα τραγούδια των Hole.

Το μουσικό ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει σπάνιο οπτικό υλικό από την άνοδο, την πτώση, τον παρολίγον θάνατο και την επάνοδο της γκέι ντράμερ του ιδιαίτερου συγκροτήματος της Κόρτνευ Λοβ. Highligh: η σκηνή που ο Κέρτ Κομπέιν εξομολογείται στις γυναίκες της ζωής του, την αγάπη και την αφοσίωσή του.

ATTACK THE BLOCΚ

Στην ενότητα των «Προβολών Μετά τα Μεσάνυχτα»

Τι έχουμε εδώ; Ένα ελπιδοφόρο σκηνοθετικό ντεμπούτο (Joe Cornish ο σκηνοθέτης) και ένα φιλμ που τους τελευταίους μήνες λανσάρεται ως η πιο εναλλακτική alien invasion ταινία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Μια συμμορία εφήβων στο Νότιο Λονδίνο προσπαθούν να προστατεύσούν τη γειτονιά τους από μια διαστημική εισβολή εξωγήινων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ