Χορος

Ουκρανία: Η μαθήτρια με το κόκκινο φόρεμα μπροστά από το βομβαρδισμένο σχολείο

Την ημέρα που θα γινόταν ο χορός αποφοίτησης - «Τότε ήρθαν οι Ρώσοι»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαθήτρια στην Ουκρανία με κόκκινο φόρεμα μπροστά από το σχολείο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι. Το είχε αγοράσει για τον χορό αποφοίτησης από το Λύκειο.

Στην Ουκρανία συγκλονίζει μαθήτρια, η οποία φωτογραφήθηκε μπροστά από το σχολείο της, το οποίο έχει μετατραπεί σε ερείπια μετά από τον ρωσικό βομβαρδισμό. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η μαθήτρια είναι ντυμένη με το φόρεμα που σκόπευε να βάλει στον χορό της αποφοίτησης.

Η Άννα Επίσεβα δεν πρόλαβε να αποφοιτήσει από το σχολείο, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανέτρεψε τα πάντα.

Πρόκειται για μια ακόμη συγκλονιστική ιστορία από την Ουκρανία, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και το επίκεντρο των πολεμικών συγκρούσεων έχει μετατοπιστεί στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι Ρώσοι δεν σταματούν να βομβαρδίζουν και να πολιορκούν πόλεις στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται και απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις, πετυχαίνοντας να ανακαταλάβουν περιοχές, ωστόσο -όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι- οι Ρώσοι είναι καλύτερα οπλισμένοι και έχουν περισσότερες εφεδρίες.

Το κορίτσι με το κόκκινο φόρεμα στην Ουκρανία - Ποια είναι η μαθήτρια μπροστά από το σχολείο

Η θεία της Άννα ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Twitter και το Ουκρανικό Κέντρο Πολιτικών Ελευθεριών αναδημοσίευσε τη συγκινητική ιστορία για τη μαθήτρια με το κόκκινο φόρεμα στην Ουκρανία.

«Η ανιψιά μου έπρεπε να αποφοιτήσει φέτος από το λύκειό της. Αυτή και οι φίλες της αγόρασαν φορέματα και ανυπομονούσαν για την ημέρα του χορού αποφοίτησης. Τότε, ήρθαν οι Ρώσοι» έγραψε η Ολεξάντρα Ματβιτσούκ, επικεφαλής του Ουκρανικού Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών.

«Το σχολείο της χτυπήθηκε και καταστράφηκε. Σήμερα επέστρεψε σε ό,τι είχε απομείνει από το σχολείο της και τα σχέδια για το μέλλον της» πρόσθεσε για τη μαθήτρια που φωτογραφήθηκε με το κόκκινο φόρεμα μπροστά από τα ερείπια του σχολείου της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις