Χορος

Το Loom των GesamtAtelier στο Μέγαρο Μουσικής

To χορευτικό ντουέτο των Κυριακής Νασιούλα και Αργύρη Αγγελή επιστρέφουν στην Αθήνα με μια διαμεσική παράσταση που θέλει να "πλέξει" μια συλλογική βιογραφία. Δείτε το τρέιλερ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gesamt Atelier, "Loom" στο Μέγαρο Μουσικής
Η παράσταση χορού "Loom" των Gesamt Atelier στο Μέγαρο Μουσικής © Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς

Loom: χορός από το GesamtAtelier στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Πώς συνυφαίνονται οι ατομικές εμπειρίες και η συλλογική ταυτότητα ενός τόπου; Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821, η Κυριακή Νασιούλα και ο Αργύρης Αγγελή, το ντουέτο των ιδρυτών του GesamtAtelier επιστρέφουν στην Αθήνα για δεύτερη φορά από το Λονδίνο για να καταθέσουν την πρότασή τους μέσα από την παράσταση «Loom» (αργαλειός).

3,4,5 & 10,11,12/02 Loom στο Μέγαρο

Η παράσταση παρουσιάζεται στις 3, 4, 5, 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη) και συνδυάζει μεταβαλλόμενες κατασκευές με τον σύγχρονο χορό, τον λόγο, τη σύνθεση ήχου και τις διαδραστικές βιντεοπροβολές, είναι δηλαδή μια διαμεσική παράσταση. Μαρτυρίες, υλικά και τα σώματα των δημιουργών, των χορευτριών και των μελών της ομάδας πλέκονται μαζί συνθέτοντας μια συλλογική βιογραφία.

Σε συνεργασία με μια ομάδα νέων δημιουργών, το δυναμικό ντουέτο GesamtAtelier αντλεί έμπνευση από τη λαογραφία και την παράδοση του ελληνικού γεωγραφικού χώρου και μελετά τον αργαλειό ως εργαλείο παραγωγής έργων αλλά και κοινωνικών συνθηκών. Αντιλαμβάνεται το υφαντό ως φορέα ιστορίας, έναν καμβά πάνω στον οποίο πανανθρώπινα και προσωπικά μοτίβα της ζωής παίρνουν χρώμα και σχήμα.

Το έργο πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων Χορός@Μegaron Underground.

Ποιοι είναι οι GesamtAtelier

Με σπουδές στην αρχιτεκτονική, τον χορό και τις εικαστικές τέχνες, οι Αργύρης Αγγελή και Κυριακή Νασιούλα έχουν υφάνει στην κοινή τους πορεία έργα στα οποία οι παραστατικές τέχνες συνομιλούν με την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη βίντεο τέχνη και την περφόρμανς, συχνά και με τη συμμετοχή του κοινού. Η δουλειά τους έχει παρουσιαστεί σε εμβληματικά κέντρα πολιτισμού στη Βιέννη (Architekturzentrum), το Λονδίνο (Whitechapel Gallery) και την Κρακοβία (Biennial of Interior Design).


INFO:
Loom
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Υποσκήνιο Β' Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ημέρες κι ώρες παραστάσεων: 3-5/2 & 10-12/2 στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: € 15, μειωμένο € 10 (για φοιτητές, νέους έως 25 ετών, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνους)
Κρατήσεις: 2107282333, megaron
.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ