Χορος

Ερασιτεχνικές σχολές χορού - Ανοίγουν στις 15 Ιουνίου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού - Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαλαρίνες σε σχολή χορού
Μπαλαρίνες σε σχολή χορού © Pixabay

Οι ερασιτεχνικές σχολές χορού ανοίγουν στις 15 Ιουνίου 2021, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ανοίγουν στις 15 Ιουνίου οι ερασιτεχνικές σχολές χορού (ΠΔ 457/1983 -Β' 174), ενώ από τις 7 Ιουνίου ξεκινά η διά ζώσης διδασκαλία στο Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

Την έγκριση έδωσε σήμερα, Παρασκευή (28/5) στη συνεδρίασή της η Εθνική Επιτροπή για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ανοίγουν γυμναστήρια και γήπεδα 5x5. Όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της γενικής γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του υπουργείου τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης και Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού - Πότε και πώς ανοίγουν

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως προς την επανέναρξη από την προσεχή Δευτέρα 31 Μαΐου της διά ζώσης διδασκαλίας για όλες τις βαθμίδες των ανώτερων δραματικών σχολών και των ανώτερων σχολών χορού, το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο έχει αναρτηθεί (Πατήστε ΕΔΩ).

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι στις αίθουσες διδασκαλίας και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, οι κλειστοί χώροι θα πρέπει να αερίζονται καλά, ενώ ως προς τον κλιματισμό επιτρέπονται μόνο τα κλιματιστικά ανοικτού κυκλώματος.

Παράλληλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για σπουδαστές, εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ενώ ειδική μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για την μπάρα μπαλέτου και την τακτική απολύμανσή της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ