Χορος

Οι καλύτερες τσιρλίντερ του κόσμου έρχονται στην Ελλάδα

Στο Ηράκλειο Κρήτης από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2022 το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσιρλίντερ
Τσιρλίντερ © EPA/LARRY W. SMITH

Τσιρλίντερ από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην Ελλάδα το 2022 για το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Ελλάδα, από τις 4 έως και τις 6 Νοεμβρίου 2022, οι καλύτερες τσιρλίντερ από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Όπως έγινε γνωστό, το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης, στο γήπεδο «Δύο Αοράκια». Θα συμμετέχουν περισσότερες από 2.500 τσιρλίντερ.

Για το θέμα αυτό ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αθλητικού Ομαδικού Χορού-Τσιρλίντινγκ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ, Μιχάλης Φουντεδάκης, ενημέρωσε για την επιτυχή έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας και την ανάληψη του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Τσιρλίντινγκ.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ για τον αποτελεσματικό συντονισμό της Ομοσπονδίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, που οδήγησε στην επιτυχία της ανάληψης του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να έρθουν στην Ελλάδα οι καλύτερες τσιρλίντερ από πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη των αγώνων.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στη διάθεση της διοργάνωσης δεν θα είναι μόνο τα «Δύο Αοράκια», αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, καθώς και οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Ο υφυπουργός, σημείωσε, επιπλέον, την ικανοποίησή του, καθώς αποτελεί προτεραιότητα στη φιλοσοφία και την πολιτική της κυβέρνησης η εξωστρέφεια της χώρας μας και στον τομέα του αθλητισμού, με τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών αγώνων, σε συνδυασμό με τη στόχευση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Αυγενάκης για Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ: Ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος τον Αθλητικό Ομαδικό Χορό

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη μεγαλύτερης επαφής, γνωριμίας και διάδοσης στη νέα γενιά αθλημάτων, όπως ο Αθλητικός Ομαδικός Χορός, στόχος που θα συνεισφέρει και στη μεγαλύτερη αγωνιστική τους ανάπτυξη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φουντεδάκης επεσήμανε τις μεγάλες πιθανότητες ανάληψης και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τσιρλίντινγκ για το 2022 ή το 2023, το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις η χώρα μας, για να το διοργανώσει στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Τέλος, το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της ΔΟΕ για την προσθήκη, στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, του Break Dance: Το άθλημα (Αθλητικός Αγωνιστικός Χορός) ήδη καλλιεργείται από 15 σωματεία στους κόλπους της Ομοσπονδίας, συνεπώς η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για να διεκδικήσει δυναμικά την πρόκριση και τη συμμετοχή της στην παρθενική εμφάνιση του Break Dance σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ