Χορος

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Αλλαγές στο πρόγραμμα του Open Plan

Τα εργαστήρια που συνεχίζουν τη διαδικτυακή λειτουργία και οι εκδηλώσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Open Plan - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου τροποποιεί το πρόγραμμα δράσεων του Open Plan στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της πανδημίας.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παραμένει κοντά στο κοινό του, προσφέροντας την τέχνη και δημιουργία με κάθε δυνατό τρόπο, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Παράλληλα, ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να δραστηριοποιηθούν εκ νέου, συμβάλλοντας να διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος ανάμεσα στον πολιτισμό και την κοινωνία.

Open Plan - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Η διοργάνωση τροποποιεί το πρόγραμμα δράσεων του Open Plan, στο πλαίσιο των νέων μέτρων προς αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19.

Τα τρία εργαστήρια που συνεχίζουν τη λειτουργία τους διαδικτυακά, είναι: α) το εργαστήριο μόδας Morphés με την Ιωάννα Κουρμπέλα, εμπνευσμένο από τη μορφή της Ιφιγένειας, β) το εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης CHRONOTOPIA Αντηχήσεις / Echoes με τους Άκη Σίνο και Anke Eckardt, γ) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους Ancient Future Solo, με τη χορογράφο Μαριάννα Καβαλλιεράτου και τον συνθέτη Γιώργο Μιζήθρα.

Το Open Plan υπόσχεται περισσότερες δράσεις για τον Δεκέμβριο και εμπλουτίζεται με το πρόγραμμά των Radio Plays. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Οι Γιάννης Χουβαρδάς, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Μαγκανάρη και Γιώργος Κουτλής, σκηνοθετούν ραδιοφωνικά έργα που είναι βασισμένα σε ελληνικά αστυνομικά διηγήματα. Θα ακουστούν φωνές ηθοποιών του θεάτρου από όλες τις γενιές.  

Ωστόσο και λόγω των συνθηκών, το εργαστήριο χορού με τους Kader Attou και Accrorap, όπως επίσης και τα Long Weekends, αναβάλλονται για την ώρα. Οι συντελεστές του Φεστιβάλ προσπαθούν για την εξεύρεση νέων ημερομηνιών και τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ancient Future Solo - Open Plan
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ