Χορος

Αυτό το καλοκαίρι, η Θεσσαλονίκη έχει Drive In Festival

Προβολές, συναυλίες, χορός και πάρτι με τα αστέρια στο παρμπρίζ σου

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Drive In Festival: H καλύτερη πολιτιστική πρόταση του μήνα έρχεται από την ομάδα Parenthesis και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη
Drive In Festival από την ομάδα Parenthesis στη Θεσσαλονίκη | photo © Πρόδρομος Μυστακίδης

Drive In Festival: H καλύτερη πολιτιστική πρόταση του μήνα έρχεται από την ομάδα Parenthesis και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

Για τα μάτια σου μόνο, μια έξοχη ιδέα απαντά στην ανάγκη για εκδηλώσεις πολιτισμού στην πανδημιακή εποχή: Drive-in, μια κουλτούρα που αγαπά τον σινεφίλ. Όσοι έχουν επαφή με τη μεγάλη οθόνη, αποκλείεται να μην πρόσεξαν πως μερίδα των εραστών του κινηματογράφου αναβιώνει τη συνταγή του drive-in βγάζοντας το σινεμά νικητή από τη σκληρή αναμέτρηση με την Covid-19. Τα καλύτερα μυαλά της Θεσσαλονίκης, προσεγγίζουν αλλιώτικα το drive-in, αγκαλιάζουν τη ρετρό αίγλη του και το κάνουν σκηνικό για πολλά υπέροχα αφηγήματα με σκηνικά φτιαγμένα από εικόνες, ήχους και ασφαλείς συναθροίσεις πίσω από το τιμόνι. Drive In Festival, άσε την άσφαλτο να γίνει οδηγός σου.

Drive In Festival_Timelapse

Το Drive In Festival χτυπάει διάνα εκμεταλλευόμενο τις επιβεβλημένες συνθήκες κοινωνικής απομάκρυνσης και την αγωνιώδη αναζήτηση δημιουργικών συναναστροφών. Προχωρώντας πέρα από την τυπική λειτουργία του drive-in ως υπαίθριου σινεμά πίσω από το τιμόνι, όπως αυτό πρωτοεμφανίστηκε το 1915, υιοθετήθηκε μαζικά στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μεγαλούργησε στα sixties, το Drive In Festival ενσωματώνει στις ποικίλες δράσεις του μια ευρεία γκάμα πολιτιστικών δρώμενων.

Στο Drive In Festival θα απολαύσουμε κινηματογραφικές προβολές, που τόσο μας έχουν λείψει, ταυτόχρονα ωστόσο η διοργάνωση θα μας προσφέρει ζωντανές συναυλίες, σύγχρονο χορό, μουσικά πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες φιλοδοξούν να συμπεριλάβουν το σύνολο των τεχνών. Όλα αυτά, με τους τέσσερις τροχούς προσανατολισμένους σε μια θαυμάσια κούρσα, η οποία υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες με προτεραιότητα την ασφάλεια, σε ένα φεστιβάλ που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη με στόχο να διασχίσει ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πρώτες συναρπαστικές εκδρομές με το αυτοκίνητο επίκεινται, ενώ το εναρκτήριο test drive πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του performer Αλέξη Ακροβατάκη, μέλος της σουηδικής ομάδας Svalbard Company, και του designer – καλλιτέχνη Mike Rafail.

Drive In Festival (short teaser)

Το crew που δρομολογεί τo σιρκουί του Drive In Festival είναι η Parenthesis, η ταλαντούχα ομάδα η οποία μετρά ήδη δεκαετή διαδρομή στον χώρο του πολιτισμού και της επικοινωνίας, υπεύθυνη μεταξύ άλλων για το IN EDIT Greece, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ, το Πικ Νικ Urban Festival, το Offside Festival και το Yedi Kule Project. Το καλοδεχούμενο νέο της πρότζεκτ ξεκινά σύντομα με ένα μεγάλο πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, σε συνεργασία με τους Street Outdoors, το οποίο θα εγκαινιάσει τη σινεφίλ θερινή περιπλάνηση του Drive In Festival. Baby, you can drive my car.

driveinfestival-c_prodromos_mistakidis-5.jpg

Drive In Festival
Facebook | Instagram | Web

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ