Χορος

Η Δημοκρατική Οκάσιο Κόρτες θα χορεύει κι ας μην αρέσει σε όλους - Το βίντεο που έγινε viral (video)

Μια νεαρή πολιτικός από τη Νέα Υόρκη δίνει άλλον αέρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές
Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές / © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Εξελέγη στις ενδιάμεσες εκλογές με το Δημοκρατικό Κόμμα και είναι από τις πιο νεαρές γερουσιάστριες στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κάποιοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» την Αλεξάντρια Οκάσιο Κόρτες βγάζοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το παρελθόν με τη Νεοϋορκέζα να χορεύει ξέφρενα. Θέλησαν να τη χλευάσουν, αλλά η Κόρτες απάντησε με ακόμη περισσότερο χορό και με ένα βίντεο που επικροτήθηκε και έγινε viral.

«Ακούω στους διαδρόμους του Κογκρέσου ότι είναι σκανδαλώδες να χορεύουν οι γυναίκες», γράφει η Κόρτες σε ανάρτησή της στο Twitter και συνεχίζει «Δεν είναι φυσιολογικό για τους εκλεγμένους αξιωματούχους να έχουν τη φήμη ότι ξέρουν να χορεύουν καλά κι είμαι ευτυχισμένη που είμαι μία εξ αυτών.  Δεν εξεπλάγην που οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να πιστεύουν ότι το να διασκεδάζουμε θα μπορούσε να μας μειώσει το κύρος ή να μας καταστήσει παράνομους».



Στο βίντεο από το παρελθόν η Κόρτες αναβιώνει τη σκηνή του χορού από την ταινία του 1980, "The Breakfast Club", όπου πέντε μαθητές με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο θα ανακαλύψουν κοινά σημεία, όταν τεθούν υπό κράτηση όλοι μαζί.

Αναρτήθηκε στο Twitter με την εξής λεζάντα: «Αυτή είναι η αγαπημένη κομμουνίστρια της Αμερικής, ενώ συμπεριφέρεται ως ανόητη που είναι».



Ωστόσο, οι χρήστες των social media στην πλειοψηφία τους συγκινήθηκαν από αυτήν την «αξιολάτρευτη» πλευρά της γερουσιάστριας.



Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές, από μητέρα Πορτορικανή και πατέρα Αμερικανό, θεωρείται ανερχόμενο αστέρι της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ