Χορος

Ο σύγχρονος χορός επιμένει και φέτος στην Καλαμαριά

Μη χάσετε το δεύτερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Motum

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346039-718772.jpg

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ σύγχρονου χορού Motum πέρυσι, ο Δήμος Καλαμαριάς επιμένει να πρωτοπορεί και φιλοξενεί το δεύτερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Motum. Την Κυριακή στις 26 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ‘Μελίνα Μερκούρη, θα ανοίξει την αυλαία του το μοναδικό πια στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης φεστιβάλ σύγχρονου χορού που θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η έμπειρη χορεύτρια και χορογράφος της πόλης, Τατιάνα Παπαδοπούλου, η οποία μέσα από τις παραστάσεις της ομάδας της ‘Χορευτές του Βορρά’ έχει ξεχωρίσει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ για την ποιότητα της προσεγμένης δουλειάς της. Μας μεταφέρει πως και φέτος η προσπάθεια ήταν να δοθεί η ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης παραστάσεις από ομάδες χορού κυρίως Ελλήνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό και να παρακολουθήσει όλες τις νέες τάσεις και εξελίξεις. Θα παρουσιαστούν αξιόλογες ομάδες που ξεχώρισαν για την ποιότητα και πρωτοτυπία στη δουλειά τους. Θα υπάρχουν παραστάσεις ολοκληρωμες και σχεδόν κλασσικές, αλλά και πειραματικές και works in progress. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δημιοργικού πόλου της τέχνης του σύγχρονου χορού, που είχε λείψει τα τελευταία χρόνια. Μετά τη ζήτηση και αποδοχή που συνάντησε πέρυσι η ιδέα, οι διοργανωτές θα προσφέρουν και φέτος την παράλληλη δράση των μαθημάτων-masterclasses, όπου όλοι οι χορογράφοι θα παραδώσουν δωρεάν μαθήματα και σεμινάρια σε επαγγελματίες χορευτές της πόλης.

Το πρόγραμμα εχει ως εξής:

Κυριακή 26 Μαρτίου – Ομάδα χορού Λυδία Λίθος -Φένια Αποστόλου~ "Τhe Dream of my Dream" , "Twisted Genders", "Το σύμπλεγμα της Μέδουσας", "Διδώ"

Πέμπτη 30 Μαρτίου – Cie Ioannis Mandafounis ~ “APERSONA”

Σάββατο 1 Απριλίου – Μαριάννα Καβαλιεράτου-Θοδωρής Οικονόμου ~ “Αγάπη”

Δευτέρα 3 Απριλίου – Antibodies Kυριάκος Χατζηιωάννου~ “SecondSkin”

Τετάρτη 5 Απριλίου – Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου ~ “Το βλέμμα και το τέρας”

Συνοδοιπόρος στο εγχείρημα αυτό αποτελεί ο Δήμος Καλαμαριάς που ενισχύει χρηματικά τη διοργάνωση προσφέροντας τα έξοδα του φεστιβάλ και τη φιλοξενία των παραγόντων του φεστιβάλ. Ο δήμαρχος της Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης καλωσόρισε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία αυτή. Μετατρέπει την Καλαμαριά σε σημείο συνάντησης νέων καλλιτεχνών με καινοτόμες ιδέες,. Ως πόλος ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής η Καλαμαριά διεκδικεί σημαντικό ρόλο στον εθνικό καλλιτεχνικό χάρτη.

Ώρες έναρξης παραστάσεων: 26 & 1/4 στις 21:00 30/3 , 3/4 & 5/4 Απριλίου στις 21:15

Tιμές εισιτηρίων: Kανονικό 10 € &Μαθητικό- Φοιτητικό 8 € Κρατήσεις θέσεων: 2310 346064.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χορογράφος Ζερόμ Μπελ
Ζερόμ Μπελ: «Δεν πιστεύω στην προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη»

Λίγο πριν δυο έργα του συναντήσουν το κοινό στην Πειραιώς 260, ο Γάλλος διάσημος χορογράφος μας μιλά για την θρυλική Ισιδώρα Ντάνκαν, την τέχνη του και τη δέσμευσή του για την προστασία του περιβάλλοντος

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.