Φωτογραφια

Η Αθήνα στο παγκόσμιο προσκήνιο: Τιμώμενη Πόλη στο Xposure International Photography Festival στα ΗΑΕ

Με έργα φωτογράφων του Athens Photo World

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αθήνα στο παγκόσμιο προσκήνιο: Τιμώμενη Πόλη στο Xposure International Photography Festival στα ΗΑΕ
Ο Σεΐχης Sultan bin Ahmed Al Qasimi και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ξεναγούνται στην έκθεση «Μίτος» του Μιχάλη Παππά από την ομάδα του Athens Photo World: τη Χριστίνα Καλλιγιάννη, τον Γιάννη Κολεσίδη (δεξιά) και τον Θανάση Σταυράκη.

Η Αθήνα στο παγκόσμιο προσκήνιο: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το XPOSURE International Photography Festival επιλέγει την πρωτεύουσα ως τιμώμενη πόλη

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το XPOSURE International Photography Festival τιμά μία πόλη, επιλέγοντας την Αθήνα ως Τιμώμενη Πόλη. Με πέντε εντυπωσιακές εκθέσεις κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων του Athens Photo World - Μάρως Κουρή, Σωκράτη Μπαλταγιάννη, Μιχάλη Παππά, Αντώνη Πασβάντη και Δημήτρη Τοσίδη - η Αθήνα ταξιδεύει στη Sharjah, από 29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2026, προβάλλοντας τη σύγχρονη δημιουργική της ταυτότητα σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο.

Η Αθήνα στο παγκόσμιο προσκήνιο: Τιμώμενη Πόλη στο Xposure International Photography Festival στα ΗΑΕ
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή έναρξης του Xposure International Photography Festival στη Σάρτζα.

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του Xposure International Photography Festival, παρουσία του Σεΐχη Sultan bin Ahmed Al Qasimi και του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, σηματοδοτώντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη διεθνή αναγνώριση της Αθήνας. Οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στις εκθέσεις των πέντε Ελλήνων φωτογράφων, όπου η ομάδα του Athens Photo World και οι δημιουργοί παρουσίασαν τα έργα τους, αποκαλύπτοντας τις ιστορίες αλλά και τη σύγχρονη ματιά πίσω από κάθε εικόνα.

Κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Χάρης Δούκας τόνισε:
«Για την Αθήνα, η ανάδειξή της σε Τιμώμενη Πόλη του 10ου Xposure International Photography Festival στη Σάρτζα αποτελεί μια ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου της ως παγκόσμιας πηγής έμπνευσης για δημιουργούς και της σύγχρονης εξωστρέφειάς της. Το 2026, το Athens Photo World επιστρέφει δυναμικά στην πόλη μας, ξεκινώντας στις 28 Φεβρουαρίου. Θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ένας από τους πιο εμβληματικούς πολιτιστικούς κόμβους της Αθήνας, το σημείο συνάντησης όπου η κουλτούρα, η εκπαίδευση, η ένταξη και η διεθνής συνεργασία συναντώνται».

Η Αθήνα στο παγκόσμιο προσκήνιο: Τιμώμενη Πόλη στο Xposure International Photography Festival στα ΗΑΕ
Από αριστερά προς δεξιά: Αντώνης Πασβάντης, φωτογράφος - Δημήτρης Τοσίδης, φωτογράφος - Δρ. Γιάννης Κόντος (UAEU) - Μάρω Κουρή, φωτογράφος - Δρ. Γιάννης Γαλανόπουλος-Παπαβασιλείου (ZU) - Χριστίνα Καλλιγιάννη, Γενική Συντονίστρια APW.

Παράλληλα την ίδια ημέρα, η ομάδα του Athens Photo World παρουσίασε σε ανοικτή εκδήλωση τις δράσεις του κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, που αναδεικνύουν τον ρόλο του ως ζωντανή πλατφόρμα διαλόγου, ανταλλαγής ιδεών και φωτογραφικής δημιουργίας. Στο πάνελ συμμετείχαν οι φωτογράφοι και πανεπιστημιακοί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Γιάννης Κόντος (UAEU) και Γιάννης Γαλανόπουλος-Παπαβασιλείου (ZU), καθώς και οι φωτογράφοι Δημήτρης Τοσίδης, Αντώνης Πασβάντης και Μάρω Κουρή. Τη συζήτηση συντόνισε η συντονίστρια του φεστιβάλ, Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Η ομάδα του Athens Photo World παραμένει ενεργά παρούσα σε όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις του Xposure, ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία της Αθήνας και του ελληνικού φωτογραφικού οικοσυστήματος, έως και την ολοκλήρωση του φεστιβάλ στις 4 Φεβρουαρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY