Φωτογραφια

Οι θεές του θηλασμού

Μαμάδες θηλάζουν περήφανα τα παιδιά τους δημοσίως

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94467-698406.jpg

Για τη φωτογράφο και μητέρα δύο παιδιών, Ivette Ivens, οι φωτογραφίες θηλασμού που τραβάει έχουν προσωπικό νόημα. «Κάθε φορά που θηλάζω το μωρό μου με το λερωμένο μου t-shirt και τα μαλλιά ανακατεμένα, νιώθω σαν κάποιου είδους υπερήρωας, που η σούπερ-δύναμή του είναι ο θηλασμός» σχολιάζει η ίδια.

Η Ivens, προκειμένου να θυμίσει ότι ο θηλασμός είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, βγάζει τις μαμάδες έξω για να τις φωτογραφίσει ενώ θηλάζουν τα παιδιά τους. «Θέλω οι άνθρωποι να το βλέπουν όπως θα κοίταζαν μια γάτα να θηλάζει τα γατάκια της. Ή οποιοδήποτε άλλο θηλαστικό, αν δεν είσαι φαν των γατών» σχολιάζει και προσθέτει: «Ξεχάστε το να σκεπαστείτε, το θηλασμό στις τουαλέτες, τους ηλικιακούς περιορισμούς. Πρόκειται για κάτι μεταξύ της μητέρας και του παιδιού».

Η φωτογράφος θήλαζε το μεγάλο της γιο μέχρι τα τρία του και θηλάζει ακόμα το δεύτερό της μωρό. «Τα θήλαζα και τα δύο οπουδήποτε ήθελα. Από την εκκλησία μέχρι τα πάρτι και από το μανάβικο μέχρι τα καταστήματα υψηλών σχεδιαστών. Πιστεύω ότι οι μητέρες θα έπρεπε να μπορούν να θηλάσουν το παιδί τους οπουδήποτε» δηλώνει η Ivens.

Πιστεύει επίσης ότι οι μητέρες θα έπρεπε να θηλάζουν για όσο χρειάζεται η οικογένειά τους. «Τα παιδιά ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν, οι μητέρες επίσης. Οι ξένοι δεν ξέρουν και για αυτό δεν θα έπρεπε να ασχολούνται».

Μέσα στο 2015, η Ivens κυκλοφόρησε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «Θεές του Θηλασμού».

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ