Φωτογραφια

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας από τη Nikon

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 10 διαφορετικά μαθήματα

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας από τη Nikon
Μάθε τα μυστικά της φωτογραφίας από επαγγελματίες του χώρου © Arpad Kiss

Η Nikon προσφέρει δωρεάν όλα τα διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας της για τον Απρίλιο

Για τους περισσότερους και ειδικά για όσους δεν εργάζονται αυτές τις μέρες, η περίοδος της καραντίνας δεν βιώνεται απλά ως βαρετή, αλλά και ως αντιπαραγωγική και αντιδημιουργική. Η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων μας έπαυσε μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας και οι μέρες που περνάνε μοιάζουν απλά να σπαταλούνται στο τίποτα.  

Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Να αποκτήσουμε μία νέα ασχολία ή δεξιότητα όσο μένουμε σπίτι και να εκμεταλλευτούμε πραγματικά όλο τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε. Η Nikon μάς δίνει μια επιλογή. Αυτή είναι τα διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας της, τα οποία διατίθενται εντελώς δωρεάν για όλο τον Απρίλιο. Μέσα από τα 10 συνολικά μαθήματα, των οποίων η διάρκεια είναι από ένα τέταρτο μέχρι μία ώρα, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από επαγγελματίες φωτογράφους πώς να χρησιμοποιούμε κάποιους από τους δημοφιλέστερους φωτογραφικούς εξοπλισμούς της Nikon, τα βασικά στοιχεία της φωτογραφίας, την πιο εξειδικευμένη φωτογραφία, όπως αυτή των πορτρέτων παιδιών και κατοικίδιων και την απεικόνιση τοπίων έτσι ώστε να αφηγούμαστε μια ιστορία, αλλά και την δημιουργία μουσικών βίντεο.  

Κάποια από τα δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας της Nikon  

Τα βασικά της φωτογραφίας 
Πάρε τον έλεγχο της φωτογραφίας σου. Ο καθηγητής της Σχολής της Nikon και επαγγελματίας φωτογράφος, Reed Hoffmann, θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις πέρα από την αυτόματη λειτουργία της κάμεράς σου και να γίνεις ειδικός στα βασικά της φωτογραφίας. Με αναλυτικές εξηγήσεις για κάθε θεματική, που ακολουθούνται από αντίστοιχες επιδείξεις, θα αποκτήσεις τις δεξιότητες ώστε να πας τις φωτογραφία σου στο επόμενο επίπεδο - ανεξαρτήτως του τύπου ή της μάρκας της κάμερας που χρησιμοποιείς.  

Τα βασικά στοιχεία της φωτογραφίας
Δεν έχει σημασία τι κάμερα έχεις © Jamie Street

Φωτογραφίζοντας παιδιά και κατοικίδια 
Ανακάλυψε τα μυστικά της λήψης πορτραίτων που θα χαίρεσαι για μία ζωή, με τη βοήθεια της lifestyle φωτογράφου και ambassador της Nikon, Tamara Lackey. Σε αυτό το «προσγειωμένο» μάθημα-βίντεο, θα μάθεις πώς να παίρνεις αυθεντικές εκφράσεις από τα παιδιά και τα κατοικίδια, πώς να δημιουργείς πόζες που δείχνουν και αποπνέουν φυσικότητα, πώς μαλακά να θολώνεις τα υπόβαθρα, πώς να τοποθετείς την κάμερα, ποιοι φακοί είναι καλύτεροι και πολλά ακόμα.

Πορτρέτο παιδιού
Μάθε να δημιουργείς πόζες που μοιάζουν φυσικές © Hannah Tasker

Ανακαλύπτοντας τη μακροφωτογραφία 
Ο επαγγελματίας φωτογράφος και ambassador της Nikon, Joey Terrill, θα σε διδάξει τις τεχνικές και τα μυστικά ώστε να βγάζεις καταπληκτικές μακροφωτογραφίες μεγάλων και μικρών αντικειμένων. Μάθε έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπεις, να συνδέεις τη σκέψη σου, έτσι ώστε να δημιουργείς πανέμορφες μακροφωτογραφίες.  

Μάθημα μακροφωτογραφίας
Ανακάλυψε νέους τρόπους να βλέπεις τα πράγματα © Simon Kuznetsov

Παρακολουθήστε τα online μαθήματα της Nikon εδώ.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY