Φωτογραφια

3 νέοι Έλληνες φωτογράφοι

Και το πείραμα της Άγρας για υψηλής ποιότητας προσιτά φωτογραφικά λευκώματα

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59522-118790.jpg

Οι εκδόσεις Άγρα κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες τρία φωτογραφικά λευκώματα με τη δουλειά τριών νέων Ελλήνων φωτογράφων από τη Θεσσαλονίκη. Με εξαίρεση τη Λίλη Ζουμπούλη που είναι μόλις 20 χρονών, ο Κωστής Αργυριάδης και η Τάνια Καμίδου έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις και φεστιβάλ, ωστόσο και για τους τρεις είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια ολοκληρωμένη έντυπη έκδοση.Οι εικόνες τους, εικόνες μιας ζοφερής καθημερινότητας, αναδύουν την αίσθηση της απειλής, του εγκλεισμού, της φθοράς του σώματος και του αστικού χώρου.

Το φορμά που επέλεξε η Άγρα για την έκδοση διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες εκδόσεις λευκωμάτων. Τα τρία λευκώματα έχουν τις διαστάσεις και τη μορφή εφημερίδας, με φύλλα που δεν είναι δεμένα μεταξύ τους, ενώ προτείνεται μια σελιδοποίηση που επιτρέπει το τύπωμα των φωτογραφιών σε διπλάσιο μέγεθος από το συνηθισμένο (και δίνει τη δυνατότητα να πάρεις τις σελίδες με τις φωτογραφίες και να τις βάλεις στον τοίχο σου χωρίς αυτό να μοιάζει βέβηλο, όπως θα ήταν το σκίσιμο μιας σελίδας από ένα βαρύ glossy φωτογραφικό λεύκωμα.)

Το εγχείρημα της Άγρας αποσκοπεί στο να καταστήσει τα λευκώματα πολύ φτηνότερα, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα της εκτύπωσης που παραμένει άριστη (οι εκτυπώσεις είναι του Colour Coslulting Group). Η παρουσίαση της δουλειάς των τριών νέων φωτογράφων εγκαινιάζει την καινοτόμo προσπάθεια της Άγρας για προσιτά, «ποιοτικά» art books.

  

Τάνια Καμίδου

n

n

n

n

Η Τάνια Καμίδου γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε φωτογραφικά σεμινάρια στην STEREOSIS και στο STUDIOTESSERA με τον Στράτο Καλαφάτη. Έχει εκθέσει το έργο της ατομικά και συλλογικά από το 2006. Η εργασία της ομώνυμης έκδοσης παρουσιάστηκε το 2013 στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Voies Off στην Αρλ της Γαλλίας. Το έργο της πηγάζει από τα προσωπικά της βιώματα και σπονδυλωτά εξελίσσεται με μια ιδιότυπη αυτοβιογραφία.


Κωστής Αργυριάδης

n

n

n

n

Ο Κωστής Αργυριάδης γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και στο ESP Θεσσαλονίκης. Μαθήτευσε κοντά στον Στράτο Καλαφάτη παρακολουθώντας τα σεμινάρια του STUDIOTESSERA (2010, 2012, 2013). Συμμετείχε στην έκθεση «Μπεχ Τσινάρ» σε επιμέλεια του Ηρακλή Παπαϊωάννου, καθώς και στο φεστιβάλ καλλιτεχνών «RE:ACT».


Λίλη Ζουμπούλη

n

n

n

n

Η Λίλη Ζουμπούλη γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας στη φωτογραφική ομάδα STEREOSIS. Παρακολούθησε δύο σειρές σεμιναρίων του Στράτου Καλαφάτη στο STUDIOTESSERA και ένα πενταήμερο workshop του Jacob Aue Sobol. Σήμερα σπουδάζει στο University of Arts London (UAL) Camberwell.

Info: Τα λευκώματα των τριών φωτογράφων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγρα, οι διαστάσεις του είναι 31x23 και κοστίζουν €15 .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ