Φωτογραφια

Το Athens Photo Festival 2019 ξεκινάει

Η μεγάλη συνάντηση της φωτογραφίας και του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού στο Μουσείο Μπενάκη

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Photo Festival 2019 © Alejandra Carles Tolra
© Alejandra Carles Tolra

Το Athens Photo Festival 2019, το πιο μεγάλο φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ελλάδα, ξεκινάει αυτή την εβδομάδα στο Μουσείο Μπενάκη.

Το Athens Photo Festival, πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του, θα αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας και του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

Athens Photo Festival 2019 © Danila Tkachenko
Danila_Tkachenko

Το Athens Photo Festival 2019 εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 20:30, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, αποτελώντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας στην Ελλάδα.

75 καλλιτέχνες από 30 χώρες, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Athens Photo Festival 2019 © Νina Ρoeder
Νina Ρoeder

Athens Photo Festival 2019 © John Paul Evans
John Paul Evans

Το Athens Photo Festival, διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, εισέρχεται στην τέταρτη δεκαετία ενεργής παρουσίας του και εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία.

Athens Photo Festival 2019 © Alinka Echeverria
Alinka_Echeverria

Athens Photo Festival 2019 © Cristina Galan
Cristina Galan

Οι εκθέσεις του φεστιβάλ αναπτύσσονται στους δύο ορόφους του μουσείου, σε έκταση 2.000 τμ, και παρουσιάζουν φωτογραφικά έργα σύγχρονων δημιουργών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά βιβλία. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα σύνολο δράσεων –προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και εκθέσεις– που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

Μαζί με την κεντρική έκθεση θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση των Νέων Ελλήνων φωτογράφων, καθώς και οι satellite εκθέσεις, σε διάφορους χώρους τεχνης στην Αθήνα, καθώς και η έκθεση των βιβλίων φωτογραφίας, Photobook Exhibition.

Athens Photo Festival 2019 © Areta Peristeri
Areta Peristeri

Athens Photo Festival 2019

Για ακόμη μια χρονιά ολες οι νέες τάσεις θα παρουσιαστούν, επιβεβαιώνοντας πως η φωτογραφία είναι μία διαρκώς εξελισσόμενη τέχνη με τεράστιες δυνατότητες και πολλαπλούς τρόπους χρήσης και έκφρασης. 

Το πλήρες πρόγραμα του φεστιβάλ θα το βρείτε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ