- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πούλιτζερ στον Έλληνα φωτογράφο Άλκη Κωνσταντινίδη
Κέρδισε το βραβείο μαζί με την ομάδα Reuters στην κατηγορία «Breaking News Photography»
Το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News Photography» κέρδισε για δεύτερη φορά ο Έλληνας φωτογράφος Άλκης Κωνσταντινίδης με την ομάδα του Reuters
Ο φωτορεπόρτερ Άλκης Κωνσταντινίδης είναι το «ελληνικό χρώμα» στα φετινά δημοσιογραφικά βραβεία Πούλιτζερ. Μαζί με την ομάδα του Reuters ο Έλληνας φωτογράφος βρίσκεται στη λίστα των βραβευμένων για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος (ΕΑΞΤ), συγχαίροντας τον Άλκη Κωνσταντινίδη για την επιτυχία του.
«Στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Πούλιτζερ έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά τα ονόματα όσων διακρίθηκαν, αλλά και οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν και συνεπώς απέσπασαν βραβείο για την κατηγορία «Breaking News Photography», μεταξύ των οποίων και φωτογραφίες με την υπογραφή του Άλκη Κωνσταντινίδη.
Στον λογαριασμό των Βραβείων Πούλιτζερ στο Instagram, η διοργάνωση ανήρτησε συγχαρητήριο μήνυμα για τους νικητές από το προσωπικό του Reuters.
Όπως αναφέρεται, το βραβείο απονεμήθηκε «για τη ζωντανή και εντυπωσιακή οπτική αφήγηση του επείγοντος, της απελπισίας και της θλίψης των μεταναστών, ενώ ταξίδευαν προς τις ΗΠΑ από την Κεντρική και Νότια Αμερική».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ένας καλλιτέχνης που ταύτισε το έργο του με την ιστορία της πόλης και της ίδιας της χώρας
Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
Οι Vratko Barcik (Πράγα), Jason Jackson (Νέα Υόρκη) και Ricardo Castro Romero (Μαδρίτη) κάνουν residency σε ένα εγκαταλελειμμένο τόπο στην Άνδρο και φωτογραφίζουν ανθρώπους μέσα στα ερείπια
Έκθεση στο Παρίσι εξερευνά τη γήρανση - Μέσα από εικόνες και επιστήμη με βαθιά ανθρωποκεντρική ματιά
Απομονωμένες φυλές, αρχαίες παραδόσεις και άγρια τοπία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Αιθιοπίας.
Η φωτογράφος Αλέκα Τσιρώνη μιλάει στην ATHENS VOICE για την «υποχρεωτικότητα» της αισιοδοξίας στο γραφείο
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου μόδας στη Βενετία
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια εμπειρία που σε φέρνει αντιμέτωπο με την οικειότητα, την απώλεια και την επιμονή της ζωής.
Σπάνιες εικόνες από μια ζωή στη σκηνή
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο για τη νέα του έκθεση μετά από 10 χρόνια
Το Women’s Photo Festival αποτελεί έναν νέο δυναμικό θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία
Σπάνιες φωτογραφίες από τις παρελάσεις της παλιάς Αθήνας
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο που έχει αφιερώσει δεκαετίες καταγράφοντας ανθρώπους, μνήμες και στιγμές της καθημερινότητας.
Η φωτογραφική της ματιά εστιάζει σε ανθισμένα λουλούδια, τα οποία προσεγγίζει σαν πρόσωπα, ακίνητα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Πώς από ένα όνειρο δημιουργήθηκε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.