Φωτογραφια

«Κοίτα τη δουλειά σου»: Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας

Τέσσερις ωραίοι τύποι από την Κρήτη που βλέπουν τη φωτογραφία αλλιώς

sandra_odet.jpg
Σάντρα - Οντέτ Κυπριωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_mg_0318.jpg

Ο Σπύρος, ο Κωσταντίνος, η Μάρα και η Γιάννα μας έκαναν να δούμε τη φωτογραφία αλλιώς……

_d7n2297.jpg

Είναι οι Photo Sapiens και με βάση τους την Κρήτη, οι 4 αυτοί δημιουργικοί τύποι, που τόσο αγαπούν τη φωτογραφία, τα πρόσωπα και τους ωραίους τόπους με χαρακτήρα, έρχονται να μας πάνε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

img_6662.jpg

Το Project τους «Κοίτα τη δουλειά σου» βάζει μπροστά από το φακό με μια διάθεση ρετρό, 19 επαγγελματίες από διάφορους τομείς.

img_3289.jpg

Το σκηνικό της φωτογράφισης στήθηκε στο εμβληματικό και εγκαταλελειμμένο πλέον Μοτέλ Ξενία, στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο σχεδιάστηκε στα τέλη του '50 από την Άρη Κωσταντινίδη.

Οι κενοί φθαρμένοι τοίχοι του Ξενία έγιναν το εναλλασσόμενο σκηνικό για μια σειρά από φωτογραφίσεις. Ο χώρος ζωντάνεψε εφήμερα. Έπιπλα και συλλεκτικά αντικείμενα βγήκαν στο φως μετά από πολλά χρόνια, για να αντικατασταθούν ξανά και ξανά πίσω από τα πρόσωπα που συμμετείχαν.

Το Project «Κοίτα τη δουλειά σου» γίνεται έκθεση και ταξιδεύει στην Αθήνα το Δεκέμβριο, 21-26, στον χώρο τέχνης Βρυσάκι, στην Πλάκα.

Μαζί του ταξιδεύουν και οι χαρακτήρες που αποτύπωσε ο φακός. 47 φίλοι, 19 επαγγελματίες, 426 μέρες προετοιμασίας, δουλειάς και δημιουργίας, μπαίνουν στη βαλίτσα και ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα με ένα στόχο. Να στηρίξουν τα Παιδικά χωριά SOS. Μια δομή που οι Photo Sapiens αγαπούν και στηρίζουν από την πρώτη στιγμή της «γέννησης» τους ως ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

poster-1new_new.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ