- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τελευταίες μέρες του διαγωνισμού «Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους»
Δήλωσε συμμετοχή για την έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το διαδικτυακό περιοδικό ifocus.gr διοργανώνουν διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους», καλώντας τους κατοίκους της Αθήνας να αποτυπώσουν τη γειτονιά τους στο φωτογραφικό τους φακό.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά δημότες και κάτοικοι των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων της Αθήνας, οι οποίοι θα φωτογραφήσουν μόνο την περιοχή της Κοινότητας στην οποία ανήκουν. Οι επιτυχόντες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα οριστούν με βάση τη σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής (15 άτομα/Δημοτική Κοινότητα) και θα πρέπει να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 17.00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου θα τους δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις για τους επόμενους δύο μήνες που θα φωτογραφίζουν την περιοχή τους. Κατά τη χρονική αυτή διάρκεια θα πραγματοποιηθούν επτά συναντήσεις (μία συνάντηση ανά Δημοτική Κοινότητα), όπου θα γίνει συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και των επιμελητών, θα λυθούν απορίες και θα δοθούν συμβουλές. Μετά το πέρας των δυο μηνών ολοκληρώνεται και ο χρόνος υποβολής των φωτογραφιών, τις οποίες στη συνέχεια θα επεξεργαστούν οι επιμελητές Πλάτωνας Ριβέλλης και Άγγελος Μίχας (επαγγελματίες φωτογράφοι / συνεργάτες του περιοδικού) για να επιλέξουν τις εκατό καλύτερες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τη Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 23.59, συμπληρώνοντας την αίτηση τους ΕΔΩ. Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία γραφόταν μπροστά στα μάτια μου και ήξερα ότι έπρεπε να τη φωτογραφίσω
Το φεστιβάλ απευθύνει διεθνή ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής (Open Call) σε φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν
Μια μοναδική φωτογραφική αναδρομή στο έργο του κοσμοπολίτη δημιουργού
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η Ιωάννα Μορφινού και ο Κωνσταντίνος Κουτλιάνης φωτογραφίζουν τους Αθηναίους που φορούν φανέλες των ομάδων
Από την Παλαιστίνη μέχρι την Ουκρανία και από το οικογενειακό αρχείο μέχρι το photobook, η έκθεση εξερευνά τη φωτογραφία ως πράξη μνήμης, αντίστασης και διαλόγου
Μια σειρά φωτογραφιών που αναζητούν την ομορφιά και την αρμονία στο ελάχιστο και το καθημερινό
Μια Μύκονος χωρίς celebrities ή χλιδογκλάμορους ινφλουένσερ
Η φωτογράφος μιλά για την εικόνα ως εργαλείο σκέψης, τη σχέση ανθρώπου και τόπου, την καλλιτεχνική έρευνα και τη σημασία της ανθρώπινης ματιάς στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Η ιστορία της εταιρείας που άλλαξε τη φωτογραφία και σήμερα καλεί το κοινό να αποσυνδεθεί από τον υπερψηφιοποιημένο κόσμο
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Μια έκθεση φωτογραφίας που αντλεί έμπνευση από τα spams που καταφθάνουν στα μέιλ μας
Από παραδοσιακές αγορές και οικογενειακές κουζίνες μέχρι θρησκευτικές τελετές και καθημερινές στιγμές, οι φωτογραφίες αφηγούνται ιστορίες πέρα από το πιάτο
Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μόνος στην Ευρώπη για να φωτογραφίσει τον χρόνο
Ο φωτογράφος δρόμου μιλά για την Αθήνα, τη μοναχικότητα, το βλέμμα και τις στιγμές που αξίζουν να μείνουν για πάντα
Το βραβείο κέρδισε ο γερμανός προπτυχιακός φοιτητής, Γκούναρ Χάρτμαν
Η Τατιάνα Μαυρομάτη και η Δήμητρα Κάκκα φωτογραφίζουν τους χώρους ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.