Φωτογραφια

Ηδονή, καταχρήσεις και πάρτι: Η άγρια νυχτερινή ζωή όπως τη φωτογράφησε η Moni Haworth

Το πρωί μητέρα στο σπίτι, το βράδυ DJ σε strip club. Αυτές είναι οι εικόνες της από την underground πλευρά   

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370895-766209.jpg
instagram.com/monibelle

Μια ζωή χωρίς κανόνες που πολλοί αποφεύγουν. Τατουάζ, πανκ πρόβες και συναυλίες, τσιγάρα, προκλητικά βλέμματα, πεταμένα εσώρουχα, αγκαλιασμένα σώματα, «βομβαρδισμένα» δωμάτια, ηδονισμός, κλικ. Από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο, η καλιφορνέζα φωτογράφος Moni Haworth, γνωστή με το ψευδώνυμο Johnny’s Bird, απαθανατίζει για περισσότερα από 20 χρόνια την αθέατη πλευρά της underground ζωής.

 

Δεν έκανε καριέρα σουτάροντας καμπάνιες, δεν πρόβαλλε τη δουλειά της σε γκαλερί. Εξαίρεση; Το 2014 ασχολήθηκε με τη φθινοπωρινή κολεξιόν ρούχων της Agyness Deyn, Title/A.

Το πρωί μητέρα στο σπίτι, στο Muswell Hill, το βράδυ heavy metal DJ σε strip club του Soho. Ποια είναι, πού βρίσκει έμπνευση και πώς «επανήλθε» στην επικαιρότητα;

Ανοίγοντας λογαριασμό στο Instagram ως Monibelle μοιράζεται τις εικονοκλαστικές λήψεις της που θυμίζουν, ίσως, εκείνες των Juergen Teller και Nan Goldin.

«Η trashy Αμερική ήταν πάντα μια μεγάλη έμπνευση για μένα» δήλωσε το 2015 μιλώντας στο περιοδικό i-D.  

«Όταν άρχισα να φωτογραφίζω, ήθελα να φαίνονται σαν ταινίες, κι έτσι προσπαθούσα να κάνω σκηνές παρά φωτογραφίες» εξήγησε το 2011 στο Frock and roll.

«Παρακολουθούσα πολύ Twin Peaks και David Lynch για έμπνευση. Αργότερα, ήμουν πολύ ερωτευμένη με όλη τη δουλειά της Sally Mann, έτσι προσπαθούσα να αποκτήσω το ίδιο είδος vibe σε αυτό που έκανα».

«Δεν μπορώ πραγματικά να πω με λέξεις τι μου αρέσει στους ανθρώπους που θέλω να φωτογραφίσω, αλλά το ξέρω όταν το βλέπω» είχε πει. Και έχει δει πολλά, όπως καταλάβατε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»
Ελένη Ονάσογλου: «Η φωτογραφία είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέφω στον τόπο που κατασκεύασα για να υπάρχω»

Μιλήσαμε με τη φωτογράφο και συγγραφέα με αφορμή τη διεθνή διάκριση του έργου της «The Blue Land – Before the Light Falls» στο Time in Jazz Festival της Σαρδηνίας

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια» στην Κύθνο
Κύθνος: μια υπαίθρια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον θερμιώτικο μπάλο

Η υπαίθρια έκθεση «Όσο κρατάει ο Μπάλος — Θερμιώτικα Γλέντια», που φιλοξενείται από τις 24 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου στον Χώρο του Συνδέσμου Δρυοπιδέων, στην Κανάλα

Ματίας Κλουμ
Ματίας Κλουμ: «Βλέπω τη φωτογραφία ως πρόκληση για να επαναξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση»

Ο διεθνής φωτογράφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη δύναμη της φωτογραφίας, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις γέφυρες Ελλάδας και Σουηδίας που ευελπιστεί να χτιστούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY