Φωτογραφια

Matteo David Johnson – «Ακτογραμμή»

Πώς είναι μια έκθεση φωτοκόμικ;

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19678-48806.jpg

O Matteo είναι μεγάλη μούρη. Τον έχεις γνωρίσει πίσω από την μπάρα του Use της πλατείας Καρύτση ως τον cool τύπο που βάζει σωστά τα ποτά σου, είναι πάντα ευγενικός και δεν τσιγκουνεύεται τα χαμόγελα (εντάξει, λίγο παραπάνω στα κορίτσια).

Εδώ όμως δεν συζητάμε για τις bartending ικανότητες, αλλά για την καλλιτεχνική του πλευρά, καθώς την Πέμπτη 2/2 εγκαινιάζει την έκθεση «Ακτογραμμή» (‘Coastline’) στο Βρυσάκι. Μια πρωτότυπη ένωση φωτογραφίας και κόμικ που χωρίς να αποτελεί φωτογραφικό μυθιστόρημα, συνδυάζει τα δύο εκφραστικά μέσα για να προωθήσει την κινητικότητα των εικόνων.

n

Γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια στην Annapolis του Maryland. Μισός Αμερικάνος, μισός Ιταλός όπως φαίνεται και από το ονοματεπώνυμό του, περιπλανήθηκε σε διάφορες χώρες του κόσμου και κατέληξε στην Αθηνα εδώ και τρία χρόνια.

image

Η ακτογραμμή, η παραλιακή για να συνεννοούμαστε, του έγινε εμμονή και για ένα χρόνο σχεδόν καθημερινά κατέβαινε και φωτογράφιζε ότι τον ενδιέφερε κατά μήκος της. Μετά το επεξεργαζόταν ψηφιακά, μετατρέποντας το σε κόμικ, καταλήγοντας σε μια σειρά από πίνακες όπως βλέπετε και στις εικόνες που συνοδεύουν το post.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του και τα λέμε στo...

Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα, εγκαίνια 2/2 (ως 15/2), ώρες: 11.00-00.00

 

image

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ