Φωτογραφια

Το τέλος του Banksy

Το Fotoffiti κάνει το κινητό σου σπρέι

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16022-43113.JPG

Εδώ που φτάσαμε, μπορείς να τα έχεις όλα στην τσέπη σου, ακόμη και μια ντουζίνα σπρέι που μπορούν να κάνουν το κινητό σου παλέτα του Banksy. Λειτουργεί ως εξής: κατέβασε το application Fotoffiti στο iPhone σου. Κοστίζει 79 σεντ του ευρώ. Βγάλε μια φωτογραφία με την κάμερα, ή χρησιμοποίησε μια αποθηκευμένη από τα άλμπουμ σου. Ζουμάρισε, κροπάρισε, τοποθέτησε το κάδρο εκεί που θέλεις. Διάλεξε το χρώμα σου, ταρακούνα τη συσκευή σα να χτυπάς ποτό στο σέικερ, επέτρεψε στον εαυτό σου να σαγηνευτεί για λίγο με τους ρεαλιστικούς ήχους, απομιμήσεις μπίλιας που κουνιέται στη μποτίλια του σπρέι και ακολούθως μπογιά που πιτσιλάει τοίχο, και κατόπιν παρακολούθησε τα αποτελέσματα στην οθόνη σου. Δε λειτουργεί για όλες τις εικόνες, αλλά τα καταφέρνει με τις περισσότερες. Αν σου κάνει κέφι να καταπιαστείς παραπάνω, μπορείς να πειράξεις τα κοντράστ, να επεξεργαστείς τα χρώματα, να σβήσεις, να βουρτσίσεις περιοχές. Στην πραγματικότητα βέβαια, το application κάνει όλη τη δουλειά μόνο του.

Στείλε το στένσιλ σε mail, ανέβασε στο facebook, κοινοποίησε στο twitter, σώσε στα άλμπουμ σου, τύπωσε, προώθησέ, μοίρασέ το, κάνε τέλος πάντων όλα αυτά τα πράγματα τα οποία ο Philip K. Dick είχε προφητέψει από τη δεκαετία του ’60, λέγοντας πως «κάποτε θα περάσει η εποχή που κάποιοι παρακολουθούν τα τηλέφωνά μας, για να έρθει εκείνη που θα παρακολουθούν εμάς τα τηλέφωνά μας».

Για να επιστρέψουμε στο προκείμενο, το Fotoffiti είναι μια από τις πιο γουστόζικες εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει φέτος, με μοναδικό ντεζαβαντάζ τη χαμηλή ανάλυση, στα 640x870 pixel, κάτι που ελπίζουμε πως θα διορθωθεί στην επόμενη αναβάθμιση του προϊόντος. Ιδού και μερικές εικόνες που τραβήξαμε στο γραφείο.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ