Φωτογραφια

Ένας υπέροχος κόσμος μέσα στα σύννεφα

Φωτογραφίες της Μαρίνας Μπιρδιμίρη που σε ταξιδεύουν ψηλά

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
117446-262126.jpg

Η πιο όμορφη στιγμή σε μια πτήση με αεροπλάνο είναι όταν, αφού απογειωθούμε και πάρουμε μιαν ανάσα, ρίχνουμε τη ματιά μας έξω από το παράθυρο. Το μέτωπο ακουμπάει στο γυαλί και το βλέμμα ταξιδεύει πάνω από τα σύννεφα, εκεί που πάντα έχει ήλιο και η εικόνα μοιάζει με ένα τέλεια χιονισμένο τοπίο.

Είναι μία δική μας, προσωπική στιγμή που επιτρέπουμε λίγη μαγεία στο ταξίδι μας. Νοιώθουμε σαν να κάνουμε μεγάλα χοροπηδηχτά βήματα πλαφ-πλαφ μέσα στα λευκά, βαμβακερά σύννεφα και να πλησιάζουμε τρέχοντας το μέρος όπου ζούνε τα πλάσματα ενός φανταστικού κόσμου: περίεργες φιγούρες, αντικατοπτρισμοί της γης, αγγελάκια, δορυφόροι, υπεράνθρωποι, σκιές και πνεύματα, θεότητες, τηλεοπτικές κεραίες, χαμένα πλοία, ποδηλάτες με φτερά, ένας κόσμος που βολτάρει στην ωραιότερη περαντζάδα του κόσμου.

Κάπως έτσι είναι οι εικόνες που είδε μέσα από το δικό της παράθυρο του αεροσκάφους, στα επαγγελματικά της ταξίδια, η αρχιτέκτονας Μαρίνα Μπιρδιμήρη. Μάζεψε στη μνήμη της φωτογραφικής της μηχανής σύννεφα σαν χιόνια, γαλάζιους ουρανούς, οφθαλμαπάτες και σκιές και συναρμολόγησε ένα υπέροχο αερο-ταξίδι με φωτογραφίες που ισορροπούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Αυτές τις φωτογραφίες τις παρουσιάζει από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου 2016 στην Gallery Skoufa στην 2η ατομική της έκθεση με τίτλο "Deep in the clouds".

image

image

image 

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ