Εικαστικα

Βραβείο Τέχνης 2024 Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη: Πώς συμμετέχεις

Υποβολή προτάσεων έως τις 15 Δεκεμβρίου

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vraveio_technis
Ami Yamasaki, Whispers travel and whisper to you again (2023) / © G & A Mimidakis Foundation

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2024.

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα, για άλλη μια χρονιά σε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες για το Βραβείο Τέχνης 2024. Ο θεσμός αυτός ενισχύει και προωθεί σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα νέο έργο τέχνης, το οποίο θα παραμείνει σε μόνιμη έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αποτελώντας μέρος της συλλογής του Ιδρύματος. Με όραμα και πολύχρονες προσπάθειες για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη θέσπισε το παρόν βραβείο το 2019, με σκοπό την υποστήριξη και προβολή της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το Βραβείο Τέχνης αφορά καλλιτέχνες από τα ακόλουθα πεδία: ζωγραφική, γλυπτική, ηχητική και γλυπτική εγκατάσταση, μικτή τεχνική, ψηφιακή τέχνη, φωτογραφική εκτύπωση, ink print, βίντεο, σχέδιο και κατασκευή. Από πέρσι είναι ανοικτό σε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, βραβεύοντας τις προτάσεις που θα ξεχωρίσουν για την πρωτοτυπία, το site-specificity και τη δημιουργικότητά τους.

Maro Fasouli, Nomadic Murals (2023)
Maro Fasouli, Nomadic Murals (2023)

Το κάλεσμα αφορά σε site specific έργα μεγάλων διαστάσεων σχεδιασμένα να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου, διαμορφωμένου περιβάλλοντος, να αφηγούνται μια εσωτερική πορεία και να αποτελούν σημεία αναφοράς στο χώρο έκθεσής τους. Σημαντικό ρόλο παίζει και η σύνδεση του έργου με την ευρύτερη θεματική της Φροντίδας (Care), που απασχολεί και τα προγράμματα ερευνητικής φιλοξενίας/Residencies του Ιδρύματος.

Κάθε μια από τις τρεις επιλεγμένες προτάσεις θα βραβευτεί με το ποσό των 7.000 ευρώ και κάθε καλλιτέχνης θα έχει επιπλέον στη διάθεσή του μέχρι 5.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου. Οι καλλιτέχνες θα έχουν στη διάθεσή τους το διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2024 για να δημιουργία και την εγκατάσταση του έργου τους. Τα βραβευμένα έργα θα παρουσιαστούν στο κοινό το καλοκαίρι του 2024.

Μέχρι σήμερα το Βραβείο Τέχνης έχουν λάβει οι: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Ρυμενίδης για το έργο Come with the Wind (2019), Ιλεάνα Αρναούτου και Ισμήνη Κινγκ για το έργο Tender Shell Geophilia (2022), η Μάρω Φασουλή για το Nomadic Murals (2023), ο Αλέξανδρος Λάιος για το Day (2023) και η Ami Yamasaki για το Whispers travel and whisper to you again (2023).

Ileana Arnaoutou and Ismene King, Tender shell geophilia (2022)
Ileana Arnaoutou and Ismene King, Tender shell geophilia (2022)

Καταληκτική προθεσμία αιτήσεων είναι η Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 23:59 (GMT+2). Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της φόρμας στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Δείτε εδώ την Αίτηση και τις Οδηγίες, και ανακαλύψτε τη Συλλογή Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο admin@gnamamidakisfoundation.org.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ