Apset - Akis Giousmis - Teo dmf
© Δημήτρης Μουγκός
Εικαστικα

Apset, Akis Giousmis, Teo dmf σε ένα νέο ατελιέ - εικαστικό πολυχώρο στη Θεσσαλονίκη

Τρεις καλλιτέχνες από διαφορετικά καλλιτεχνικά backgrounds ένωσαν τις δυνάμεις τους
daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 884
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Apset, Akis Giousmis και Teo dmf: Τρεις καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης δημιουργούν έναν νέο εικαστικό πολυχώρο στην οδό Πλάτωνος 33.

2310 People. Ανήσυχα πρόσωπα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη με ό,τι κάνουν, επιμένουν δημιουργικά κι ετοιμάζουν νέα πράγματα. Θα τα βρείτε να γυρνούν στους δρόμους, να σκορπάνε χρώματα, στιλ κι αισθητική. Τους συναντήσαμε στα καινούργια τους spots και τους ζητήσαμε να περιγράψουν τη φάση τους με περίπου 231 λέξεις. 

Η σκέψη μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο έκφρασης μέσω της τέχνης τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ένα ατελιέ – εικαστικό πολυχώρο.

Είμαστε τρεις καλλιτέχνες από διαφορετικά καλλιτεχνικά backgrounds ζώντας και αναπνέοντας μέσα στην ίδια πόλη και θέτοντας μια βάση επικοινωνίας ακριβώς στο επίκεντρό της.

Οι τέχνες του δρόμου είναι αυτές που μας έχουν διαμορφώσει σε όλη αυτή τη πορεία.

Το graffiti, τα εικαστικά, το tattoo, το skate και γενικότερα η street κουλτούρα είναι τα συστατικά που μας ενώνουν στο να καθίσουμε να συνομιλήσουμε στο ίδιο τραπέζι.

Η διαδρομή η ίδια, μαζί με τα ερωτήματα που θα δημιουργηθούν στην πορεία για το πώς η τέχνη έχει βασικό ρόλο στην κοινωνία μας και τον ρόλο μας σε αυτήν, είναι κάποια από τα βασικά ζητήματα σε αυτή μας την έρευνα.

Η συλλογικότητα, ο άνθρωπος και η διαφορετικότητα στις βάσεις του σήμερα μέσα από το πρίσμα της τέχνης και της εξωτερίκευσης είναι επίσης θέματα προβληματισμού, καθώς και πηγή έμπνευσης.

Στόχος δεν είναι τόσο η άμεση εμπορευματοποίηση της τέχνης όσο η ίδια η ανάγκη για εξωστρέφεια και έκφραση στο πλαίσιο της αναζήτησης και του πειραματισμού.

Η εννοιολογική προσέγγιση του έργου βασίζεται στην αφήγηση της πραγματικότητας όπως επίσης στην απεικόνιση του φαντασιακού. Δεν περιορίζεται μόνο στη ζωγραφική, αλλά σε ένα ευρύτερο φάσμα διαφορετικής εικαστικής γλώσσας. Επιδιώκουμε ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελέσει ένα βήμα προσέγγισης διαφορετικών μέσων και έναυσμα ανταλλαγής ιδεών.

Πλάτωνος 33, @ap.set, @akis_giousmis, @teo_dmf

Δειτε περισσοτερα