Εικαστικα

12ο Aegina Fistiki Fest: Αφιέρωμα στον εικαστικό Κώστα Ανδρέου

Μια ξεχωριστή έκθεση στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12o Aegina Fistiki Fest - Έκθεση αιφέρωμα στον Κώστα Ανδρέου

12ο Aegina Fistiki Fest: Αφιέρωμα στον εικαστικό Κώστα Ανδρέου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας Αίγινας.

Σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός του 12ου Aegina Fistiki Fest αποτελεί το «Αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου», έναν μεγάλο Έλληνα της διασποράς, που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας Αίγινας.

12o Aegina Fistiki Fest - Έκθεση αιφέρωμα στον Κώστα Ανδρέου

Ο Κώστας Ανδρέου (Σάο Πάολο 1917-Αθήνα 2007), με σχήματα που άλλοτε έχουν καμπύλες και άλλοτε οξείες γωνίες, αναπαριστά με εντυπωσιακό και ευρηματικό τρόπο, πλάσματα της φαντασίας του και θέματα από τη φύση. Πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά εξαιρετικής τέχνης αντιπροσωπεύουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη που διέσχισε σχεδόν ολόκληρο τον ταραγμένο εικοστό αιώνα και, στο Παρίσι, έζησε δίπλα σε πρόσωπα της διεθνούς καλλιτεχνικής πρωτοπορίας. Εμφανείς είναι οι προσωπικές αναζητήσεις του, όχι μόνον αισθητικής φύσης αλλά και η έρευνα του για νέες τεχνικές που θεωρήθηκαν πρωτοπόρες.

12o Aegina Fistiki Fest - Έκθεση αιφέρωμα στον Κώστα Ανδρέου

Ο Κώστας Ανδρέου γλύπτης, ζωγράφος και χαράκτης, εξελίσσει το προσωπικό του ιδίωμα μέσα από τις επιρροές του καιρού του και τις προσωπικές του ανακαλύψεις στηνγλυπτική κυρίως, προχωρώντας από την απεικόνιση του ρεαλιστικού και οικείου στην αναζήτηση και αναπαράσταση του αφηρημένου και γενικού. Για τη δουλειά του τιμήθηκε με τις μεγαλύτερες διακρίσεις από το γαλλικό κράτος.

Τα Ίδρυμα Κώστα Ανδρέου, για να τιμήσει την Αίγινα, τόπο όπου ο καλλιτέχνης έζησε 30 καλοκαίρια, προσέφερε στον Δήμο της Αίγινας ένα ορειχάλκινο γλυπτό και δύο ζωγραφικούς πίνακές του.

12o Aegina Fistiki Fest - Έκθεση αιφέρωμα στον Κώστα Ανδρέου

Η Athens Voice και το Athens Voice Radio 102.5 είναι χορηγοί επικοινωνίας του 12ου Fistiki Fest.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης. Θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και η είσοδος του κοινού γίνεται με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ