Εικαστικα

«Ύμνοι αγγέλων» στο 19ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο «200 Χρόνια / Προσμένοντας τη Νίκη…» του Θεόδωρου Ορφανίδη, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Πάτμο για 19η χρονιά το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής
Στην Πάτμο για 19η χρονιά το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής για 19η χρονιά στην Πάτμο στον υπαίθριο Χώρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης στις 27-29 Αυγούστου 2021.

Αφιερωμένο στην τέχνη της θρησκευτικής μουσικής, το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου επιστρέφει στο νησί, στον υπαίθριο χώρο του σπηλαίου όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος δέχτηκε τα οράματα που υπαγόρευσε στον μαθητή του Πρόχορο και αποτέλεσαν το σχετικό βιβλίο της Καινής Διαθήκης.  

Η Ορχήστρα Μόμπιλε στο 19ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
Η Ορχήστρα Μόμπιλε στο 19ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του αναγνωρισμένου μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη, ο καλλιτεχνικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην τέχνη της θρησκευτικής μουσικής, επιστρέφει από τις  27 εώς και τις 29 Αυγούστου 2021.
Στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάσταση, το Σάββατο 28 Αυγούστου θα ακουστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο «200 Χρόνια / Προσμένοντας τη Νίκη…» σε εκτέλεση της Ορχήστρας Μόμπιλε και με τον ίδιο τον συνθέτη Θεόδωρο Ορφανίδη στο πόντιουμ.

Θεόδωρος Ορφανίδης
Θεόδωρος Ορφανίδης

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» σε μια βραδιά με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, τη Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης (σε μουσική διδασκαλία της Μαίρης Κωνσταντινίδου) και της Ορχήστρας Μόμπιλε, ενώ το τριήμερο θα κλείσει μια ανθολογία θρησκευτικής Μουσικής από τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, με την Μαριάννα Σπυράκου στο πιάνο.

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου
Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο του Σπηλαίου της Αποκάλυψης, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, μετρά στα είκοσι χρόνια παρουσίας του εμφανίσεις διακεκριμένων ορχηστρικών και χορωδιακών συνόλων από όλο τον κόσμο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ