Εικαστικα

Δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Άγγελου σε κέρινο αγαλματίδιο;

«Ένα δακτυλικό αποτύπωμα συνιστά την άμεση σύνδεση με τον καλλιτέχνη», υποστηρίζει ειδικός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου που πιστεύεται ότι είναι αυτοπροσωπογραφία του
Γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου που πιστεύεται ότι είναι αυτοπροσωπογραφία του © EPA / CARLO FERRARO

Μιχαήλ Άγγελος: Ειδικοί πιστεύουν ότι εντόπισαν δαχτυλικό αποτύπωμα του δημιουργού σε κέρινο άγαλμα 500 ετών.

Ειδικοί του μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι εντόπισαν σε μικρό κέρινο άγαλμα το δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Άγγελου. Εκτιμούν ότι προέρχεται από τον αντίχειρα του σπουδαίου δημιουργού. 

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για κέρινο αγαλματάκι με τίτλο «Σκλάβα», που αποτελούσε πρόχειρο μοντέλο για μεγαλύτερο μαρμάρινο άγαλμα. Το αγαλματάκι, το οποίο εκτιμάται ότι είναι 500 ετών, φέρεται να αποτελούσε τμήμα των προετοιμασιών του Μιχαήλ Αγγέλου για τον περισπούδαστου τάφο του Πάπα Ιουλίου του Β’ στη Ρώμη. Το μικρό άγαλμα δείχνει μια γυμνή φιγούρα νεαρής γυναίκας που έχει μπράτσο της πάνω από το μέτωπό της.

Ωστόσο, το μαρμάρινο άγαλμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σύμφωνα με το κατάλογο του μουσείου, το άγαλμα ήταν ανάμεσα σε πάνω από 40 μορφές που είχαν σχεδιαστεί για την τελευταία κατοικία του Πάπα.

Η Πέτα Μότσιουρ, ειδικός του μουσείου ανέφερε σχετικά με το αποτύπωμα ότι «τέτοια σημάδια αναδεικνύουν τη δημιουργική διαδικασία ενός καλλιτέχνη. Συναντώνται το πνεύμα και το χέρι. Ένα δακτυλικό αποτύπωμα συνιστά την άμεση σύνδεση με τον καλλιτέχνη. Είναι μια συναρπαστική προοπτική ότι ένα από τα αποτυπώματα του Μιχαήλ Άγγελου θα μπορούσε να είχε επιβιώσει στο κερί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ