Εικαστικα

2023 Elevsis: Δείτε το βίντεο για την πόλη της Ελευσίνας

Με τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης» («Mysteries of Transition») το βίντεο αποκαλύπτει κάποια από τα καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το βίντεο «Μυστήρια Μετάβασης» της 2023 Elevsis Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Στιγμιότυπο από το βίντεο «Μυστήρια Μετάβασης» της 2023 Elevsis Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης/2023 Elevsis

2023 Elevsis: Το βίντεο «Μυστήρια Μετάβασης» και η διεθνής ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων που θα συνδιαμορφώσουν το τελικό πρόγραμμα.

Πανοραμικές λήψεις που καταγράφουν ολόκληρη την πόλη, κτίρια μιας άλλης εποχής που έσφυζε από οικονομική ανάπτυξη και κοντινά πλάνα από πράσινες εκτάσεις. Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες που παρακολουθούμε στο βίντεο για την Ελευσίνα, σε παραγωγή της 2023 ELEVSIS Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

2023 Eleusis | Mysteries of Transition Promo #1

Με αφορμή την πρώτη διεθνή ανοιχτή πρόσκληση για τη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού της προγράμματος με τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης» («Mysteries of Transition»), η 2023 Elevsis επιχειρεί να αποκαλύψει κάποια από τα καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτόν τον τόπο. Στο βίντεο διάρκειας 6 λεπτών και 3 δευτερολέπτων παρουσιάζονται η αρχαία, σύγχρονη ιστορία και οι διαφορετικές πτυχές της πόλης. Όμως παράλληλα διεγείρει το ενδιαφέρον ανεξάρτητων καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών ομάδων, φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για νέα έργα και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2022 και 2023.

Γνωρίζοντας καλύτερα την πόλη της Ελευσίνας μέσα από το βίντεο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στην πρώτη Διεθνή Ανοιχτή Πρόσκληση για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων που θα συνδιαμορφώσουν το τελικό της πρόγραμμα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Λίγα Λόγια για την 2023 Elevsis
Η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ιστορία της πόλης, η 2023 ELEVSIS διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, που κινείται σε τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις: Πολιτισμός, Άνθρωπος, Πόλη και Περιβάλλον. Αντίστοιχα, διακριτοί και διασυνδεδεμένοι, διαμορφώνονται και οι τρεις κεντρικοί θεματικοί άξονες του προγράμματός της: Άνθρωπος / Κοινωνία, Περιβάλλον και Εργασία, αντανακλώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης και τις σύγχρονες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει τόσο η Ελευσίνα όσο και η Ευρώπη.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ