Εικαστικα

Πομπηία: Εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα- Τετράτροχο άρμα

Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανασκαφή στην Πομπηία
Ανασκαφή στην Πομπηία © Yπουργείο Πολιτισμού Ιταλίας

Ένα εντυπωσιακό εύρημα έφερε στο φως η αρχαιολογική ανασκαφή στην Πομπηία - Πρόκειται για ένα σχεδόν άθικτο τετράτροχο άρμα

Εντυπωσιακό εύρημα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε έπαυλη έξω από την Πομπηία. Πρόκειται για ένα σχεδόν άθικτο τετράτροχο άρμα, κατασκευασμένο από ορείχαλκο και κασσίτερο. Βρέθηκε κοντά στους στάβλους αρχαίας έπαυλης, στην Τσίβιτα Τζουλιάνα, 700 μέτρα από τα τείχη της αρχαίας Πομπηίας.

Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού το χαρακτήρισε ένα μοναδικό εύρημα χωρίς προηγούμενο, ενώ ο Μάσιμο Οζάνα, απερχόμενος διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας δήλωσε ότι η άμαξα, ήταν η πρώτη του είδους της που ανακαλύφθηκε εκεί, όπου μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί οχήματα που χρησιμοποιούνταν για εργασίες και μεταφορές αλλά όχι για τελετές όπως αυτό.

Pompei, ritrovato un carro nuziale, artefatto incredibile e unico nel suo genere

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, πρόκειται για άρμα από ορείχαλκο και κασσίτερο, που είναι διακοσμημένο με ερωτικές αναπαραστάσεις, οι οποίες προορίζονταν για την απόδοση τιμής στη Δήμητρα ή την Αφροδίτη ή πιο πιθανόν για μια αριστοκρατική γαμήλια τελετή. Είναι ένα μοναδικό δημιούργημα, κομψό και ελαφρύ, εκπληκτικό για την πολυπλοκότητα και τη φινέτσα των διακοσμήσεων, ενώ ακόμη υπάρχουν ίχνη από τα μαξιλάρια και τα σχοινιά που συγκρατούν τα στεφάνια. «Πρόκειται για μια εκπληκτική ανακάλυψη, η οποία εξελίσσει την αντίληψή μας για τον αρχαίο κόσμο", δήλωσε ο Οζάνα και πρόσθεσε ότι το άρμα χρησιμοποιούνταν  «σε εορταστικές εκδηλώσεις της κοινότητας όπως παρελάσεις και πομπές».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, corriere.it

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ