Εικαστικα

ΚΠΙΣΝ: Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος έρχεται στις οθόνες μας

Το μήνυμα της διευθύνουσας συμβούλου του ΚΠΙΣΝ, Έλλης Ανδριοπούλου.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
© Νίκος Καρανικόλας

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τον διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο Κόσμο, μια σειρά από εκδηλώσεις που ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου.

Τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι πρωτοφανή. Η εορταστική περίοδος προσαρμόζεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό. Η καθημερινότητα είναι ήδη διαφορετική, όμως προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με δύναμη, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και το κλίμα θα είναι πρωτόγνωρο και αρκετά ψυχρό.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα προσπαθήσει να μεταδώσει στο κοινό τη χαρά, τη ζεστασιά και την ελπίδα των Χριστουγέννων, με τρόπους για ψυχαγωγία, εκμάθηση και δημιουργία από το σπίτι.

Για πρώτη φορά και λόγω των συνθηκών, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έρχεται στην οθόνη. Η ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (SNFCC.org), το κανάλι στο Youtube και η σελίδα στο Facebook με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα παρουσιάσουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και θα φέρουν τον κοινό πιο κοντά, σε μια κοινή και μοναδική εμπειρία.

Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Νίκος Καρανικόλας

«Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά από την ασφάλεια του σπιτιού του. Πρόθεσή μας είναι, όπως κάθε χρόνο, να προσφέρουμε στιγμές χριστουγεννιάτικης μαγείας και να δώσουμε σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται, την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία των γιορτών στο ΚΠΙΣΝ, δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο έχει ξεκινήσει με την προβολή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου.

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα του ΚΠΙΣΝ θα ανάψουν στις οθόνες, σηματοδοτώντας την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου. Οικοδεσπότης της διαδικτυακής εκδήλωσης θα είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε μια παράσταση εμπνευσμένη από τα μουσικά lives της «Ταράτσας του Φοίβου». Η γιορτή θα μεταδοθεί μέσω live streaming την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, στις 19.00.

Όμως οι εκπλήξεις που ετοιμάζει το ΚΠΙΣΝ δεν σταματούν εκεί. Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας μήνας με εορταστική ατμόσφαιρα. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και δημιουργικά εργαστήρια είναι μερικά από τα events του προγράμματος. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το ΚΠΙΣΝ, υπόσχεται μοναδικές εκδηλώσεις για ρεβεγιόν στο σπίτι.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα snfcc.org/DecemberProgram και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

To ωράριο λειτουργίας για τον Νοέμβριο 2020, είναι:

  • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-22.00
  • Υποδοχή ΚΠΙΣΝ: καθημερινά 09.00-22.00
  • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ