Εικαστικα

«Έφυγε» ο μετρ της χαλκογραφίας, Σπύρος Λάμπρου

Ο εικαστικός και ερευνητής ήταν 83 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paint-2940513_1920.jpg

Σε ηλικία 83 άφησε την τελευταία του πνοή ο ζωγράφος και ερευνητής, Σπύρος Λάμπρου.

Σε ηλικία 83 άφησε την τελευταία του πνοή ο ζωγράφος και ερευνητής, Σπύρος Λάμπρου.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του μέλους του, ζωγράφου και ερευνητή  Σπύρου Κ. Λάμπρου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, όπως ανακοινώθηκε από τη σύζυγό του γλύπτρια Βιβή Δουατζή-Λάμπρου.

Ο Σπύρος Λάμπρου γεννήθηκε το 1936 στο Κορωπί Αττικής. Αφού τελείωσε το γυμνάσιο, για ένα σύντομο αλλά πολύ σημαντικό διάστημα πήρε μαθήματα   σχεδίου από το ζωγράφο  και σπουδαίο δάσκαλο Π. Σαραφιανό. Ακολούθησαν σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (1954-59), τις οποίες περαίωσε με κρατική υποτροφία ΙΚΥ. Καθηγητές του είχε τους Γεωργιάδη, Μόραλη, Μυλωνά, Πρεβελάκη. Κατά τα κρατούντα  τότε στη Σχολή, αφού του είχαν απονεμηθεί στο πρώτο έτος οι περισσότερες διακρίσεις  από όλα τα τμήματα, ήταν  πρωτόσχολος, και ως εκ τούτου σημαιοφόρος της Σχολής και βοηθός των καθηγητών  Π. Μυλωνά  (Αρχιτεκτονική- Ρυθμολογία) και Π. Πρεβελάκη (Ιστορία της Τέχνης).

Σπουδαστής ακόμα είχε ενεργή δράση στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Κορωπί, όπου με την προτροπή και τη συμμετοχή του ιδρύθηκε ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορωπίου.

Το 1958 έκανε τα σκηνικά στο θέατρο Χατζίσκου και  σχέδια για τα διαφημιστικά στους κινηματογραφιστές (Στοά  κινηματογραφιστών). Το ίδιο διάστημα σχεδίασε για τη ΒΙΑΜΑΞ  το πρώτο της σύγχρονο επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Έργα του βρίσκονται στο Υπουργείο Πολιτισμού (Εθνική Πινακοθήκη),στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα των ΗΠΑ, και το Σύδνεϋ Αυστραλίας.

Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1964.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ