Εικαστικα

Διπλή διεθνής διάκριση και βράβευση

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη εντυπωσίασε με τα έργα της

43783-103932.jpg
Ρέα Αναστασόπουλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43631-91462.jpg

Τα ξεχωριστά και εντυπωσιακά έργα της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη παρουσιάζονται σε τρεις Ευρωπαϊκές πόλεις ακολουθώντας την διπλή διεθνής διάκριση και βράβευση της καλλιτέχνιδας από το φεστιβάλ “FICTS” του Μιλάνου και την Ακαδημία των σπορ των ΗΠΑ. Η ίδια δηλώνει: «αυτή η βράβευση ήρθε σε μια πολύ δημιουργική φάση της ζωής μου, με γεμίζει χαρά και αισθάνομαι τιμή και αναγνώριση και συγχρόνως καταξίωση που έρχεται έξω από την πατρίδα μου αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα».

Η ζωγράφος τιμήθηκε για την ιδιαίτερη επιτυχή παρουσία της στο χώρο της τέχνης διεθνώς με το βραβείο Guirlande d’honeur και ανακυρήχθηκε “Artist of the month” από τις ΗΠΑ για την επιτυχημένη διεθνή της δραστηριότητα. Η έκθεση της, “Suns in the Sunset”, σε συνεργασία με τον Εικαστικό Κύκλο στη διεθνή συνάντηση Τέχνης «Art Athina» παρουσιάστηκε με επιτυχία και το 12 μέτρων μνημειώδες έργο - δημιουργία για το “PALAZZO-OSPEDALE Degli Innocenti” στην Φλωρεντία θα μεταφερθεί στο εξωτερικό από τον χώρο «Εικαστικός Κύκλος» της Χαριλάου Τρικούπη.

image

Όπως αναφέρει, «αυτές οι διακρίσεις από το εξωτερικό προς τα μέσα είναι μια κινητήριος δύναμη για εμένα προσωπικά, αλλά πιστεύω και για όλους - είναι το έναυσμα για να προχωρήσουμε κόντρα στο πείσμα των καιρών την περίοδο της κρίσης». Παράλληλα, τον Σεπτέμβρη θα εκτίθενται τα έργα της στο Park Lane του Λονδίνου, στην αίθουσα BOB FORSTNER EXCALIBER με αφορμή την παρουσίαση του Σεπτεμβρίου «ART and CARS”- Mina on Parklane. Επίσης, η Αμερικανική Ακαδημία των Sport, United States Sport Academy, οργανώνει τον επόμενο Νοέμβριο στο Austin, Τέξας, έκθεση κατά την διάρκεια των Αμερικάνικων αγώνων Grand Prix της F1 με συζητήσεις για τη συμμετοχή της ζωγράφου.

Η δουλειά της καλλιτέχνιδας έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 40 σόλο εκθέσεις παγκοσμίως και η ίδια λέει για τις βραβεύσεις της: «αυτές οι διακρίσεις που με τιμούν και με καταξιώνουν, είναι ότι καλύτερο για να προχωρώ και να εμπνέομαι, να μπορώ να ζω και να δημιουργώ» μια φράση δυναμική που δείχνει ότι πολλές φορές τα πεδία των τεχνών και τον επιστημών ανθίζουν και δημιουργούνται ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους κρίσης.

image

Info: 25/6-1/10, Frascione Arte, Φλωρεντία

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ