Εικαστικα

Spring rolls: Όμορφοι άνθρωποι

Spring rolls: Η ATHENS VOICE σας οδηγεί σε ό,τι πιο νέο και καινούργιο συμβαίνει στην πόλη.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 252
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38664-87094.jpg

Spring rolls: Η ATHENS VOICE σας οδηγεί σε ό,τι πιο νέο και καινούργιο συμβαίνει στην πόλη.

Tα πορτρέτα της Xiang Shi έχουν μια μυστηριώδη ομορφιά. Οι πελώριοι πίνακες της Κινέζας ζωγράφου, οι οποίοι θα παρουσιάζονται στην Thanassis Frissiras Gallery μέχρι τέλη Μαΐου, αποτυπώνουν ρεαλιστικά το ανθρώπινο πρόσωπο σε κάθε λεπτομέρειά του αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πληθώρα συναισθημάτων και πληροφοριών. Κάθε ανθρώπινη φθορά και ατέλεια είναι εκεί. Στο τέλος όμως πάντα θριαμβεύει η ομορφιά της ανθρώπινης διαφορετικότητας. “The beauty of the skin”, Kριεζώτου 7, 210 3640.288. -Γ.Α.


Athener Goethe Institut - über alles

Eίναι ένα από τα πιο δραστήρια ινστιτούτα της πόλης, με δηλωμένη προτίμηση στις πειραματικές μορφές έκφρασης και με πλοκάμια που κινούνται προς τη μόδα, την όπερα, το καμπαρέ, τη φωτογραφία, το θέατρο δράσης και τις «φευγάτες» διαλέξεις. Το «βαρύ πυροβολικό» της φετινής άνοιξης είναι:

• Αφιέρωμα στη Lotte Reiniger, τη μεγάλη persona του πρωτοποριακού κινηματογράφου (δημιούργησε το πρώτο μουσικό κλιπ στην ιστορία του σινεμά), 5/5 - 24/7

• Η έκθεση «Σύγχρονη εικονογράφηση παιδικού βιβλίου στη Γερμανία» (scary φανταστικοί κόσμοι πλασμένοι με κραυγαλέα χρώματα), 5/5 - 24/7

• Τα «Πειραματικά Μουσικά Video Clips, Γερμανία 2003-2007» σε συνεργασία με το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Video Art της Αθήνας στην Τεχνόπολις, 14-17/5

Για όλες τις –πολλές, υπόλοιπες– εκδηλώσεις: Ομήρου 14-16, 210 3661.000, www.goethe.de/athen  -Δ.Τ.

n

Έργο της Jacky Gleich, από την Έκθεση Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου

n

Έργο της Karolina Kehr,  από την Έκθεση Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου


n

Καλησπέρα σας, κύριε Χουβαρδά

Φέτος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κύριος Γιάννης Χουβαρδάς περνάει υπέροχα. Στη νέα του παράσταση «Ο εφιάλτης της ευτυχίας» δίνει ζωή στο τολμηρό και σκληρό κείμενο της νεαρής συγγραφέως Γιουστίνε Ντελ Κόρτε και διδάσκει σε 7 τουλάχιστον γυναίκες ηθοποιούς (Θέμις Μπαζάκα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ελένη Κοκκίδου, Ηλέκτρα Νικολούζου κ.ά.) «τη βασανιστική αναζήτηση της ευτυχίας μέσα από τον γυναικείο ψυχισμό». Αυτό δηλαδή πραγματεύεται το έργο. Μαζί του, για συμπαράσταση, και οι κύριοι Δημήτρης Λιγνάδης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Γλάστρας, Δημήτρης Κουτρουβιδέας κ.ά.

29/4, Θέατρο Rex, Παν/μίου 48 - Γ.Α.


So u think u can dance

Δύο ραντεβού με το χορό μέσα στην άνοιξη… Το 8ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων θα γίνει φέτος στις 15/4, θα διαρκέσει μέχρι τις 15/6 και τον πρώτο λόγο θα έχουν οι νέες ομάδες χορού. Στις 29/4, για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού διοργανώνονται ξεχωριστές παραστάσεις χορού από τη Λυρική Σκηνή, τις σχολές μπαλέτου, τις ομάδες χορού και τα παραδοσιακά συγκροτήματα.

Με δύναμη από το Βέλγιο. Η χορευτική κολεκτίβα “Les Ballets C de la B” έρχεται με τη νέα της δουλειά “Aphasiadisiac” στο Παλλάς. Με όχημά τους όλες τις μορφές τέχνης και τις πολιτικές τους αναζητήσεις, η καλλιτεχνική αυτή πλατφόρμα αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες χορευτικές ομάδες του Βελγίου, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για μία μόνο παράσταση στις 12/5, στις 21.00.

Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100 - Γ.Α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ