Εικαστικα

Τελετή λήξης για την «κατάληψη» του The Mall Athens

Βραβεύτηκαν τα έργα που ξεχώρισαν στις εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και design του «Art Take Over»

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379143-782342.jpg

Στις 22 Οκτωβρίου ξεκίνησε μια διαφορετική κατάληψη στο The Mall Athens. Το πρώτο «Art Take Over», σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, είχε ως κύρια στοιχεία την τέχνη, την έμπνευση και το αστείρευτο ταλέντο. Εκθέματα διακεκριμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών κόσμησαν για πάνω από δυο εβδομάδες το εμπορικό κέντρο.

Έργα των καλλιτεχνών

Οι καλλιτέχνες καλούσαν τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου να κάνουν ένα διάλειμμα από τα ψώνια και τη διασκέδαση και να ταξιδέψουν στον κόσμο της τέχνης, μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών προτάσεων και δραστηριοτήτων. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά και αγκάλιασε την πρωτοβουλία από την πρώτη ημέρα, γεμίζοντας ασφυκτικά τα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Art Take Over στο The Mall Athens

Το μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή τελετή το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της τελετής λήξης πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των συμμετεχόντων στις εκθέσεις με τίτλο «Στάσεις και Διαδρομές» του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), της ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας με τίτλο «Οι Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας και της έκθεσης κατασκευής & design με τίτλο «Shopping bag».

Από την έκθεση κατασκευής & design με τίτλο «Shopping bag».

Η πρώτη απονομή των βραβείων, αφορούσε τη δράση με τίτλο «Στάσεις και Διαδρομές», όπου φοιτητές και απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) σε συντονισμό του καθηγητή της ΑΣΚΤ Άγγελου Αντωνόπουλου, μετέτρεψαν το 1ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου σε ένα πρωτότυπο ανοιχτό εργαστήριο αρχικά και στη συνέχεια σε έκθεση. Το πρώτο βραβείο απέσπασε παμψηφεί η Μαρία Κώτσου με το έργο της «Πρώτο επίπεδο». Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η Κατερίνα Σάρρα με το έργο της «The Mall», ενώ το τρίτο βραβείο μετά από ισοψηφία της επιτροπής μοιράστηκαν οι: Έλενα Αντωνοπούλου με το έργο της «Άτιτλο», Άγγελος Κολλημένος με το έργο του «Άτιτλο» και ο Βλαδημήρ Μητρόπουλος με το έργο του «Άτιτλο».

Το έργο της Μαρίας Κώτσου «Πρώτο επίπεδο» (αριστερά) / Το έργο του Βλαδημήρ Μητρόπουλος «Άτιτλο» (δεξιά)

Το έργο της Μαρίας Κώτσου «Πρώτο επίπεδο» (αριστερά) / Το έργο του Βλαδημήρ Μητρόπουλος «Άτιτλο» (δεξιά)

Στους συμμετέχοντες της έκθεσης ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας «Οι Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας» σε διοργάνωση του «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» με επιμέλεια και συντονισμό του ιδρυτή του Νίκου Βατόπουλου, το πρώτο βραβείο απέσπασε η Θεανώ Μεζοπούλου για το έργο της με τίτλο «Ο ένοικος της οδού Πατησίων 44» ενώ το 2ο  βραβείο απέσπασε η Τζένη Τόλου για το έργο της «Φως. Το 3ο βραβείο απέσπασε ο Γιώργος Μεζόπουλος για το έργο του «Σταθμός Βικτωρίας, μια κουπαστή».

Ίρις Κρητικού & Μαρία Κώτσου

Τέλος, στη δράση «Shopping bag» συμμετείχαν εικαστικοί και designers υπό την επιμέλεια της product designer Χριστίνας Σκουλούδη, μεταμορφώνοντας μια λευκή χάρτινη σακούλα σε αυτοτελές χρηστικό αντικείμενο ή αντικείμενο τέχνης. Η ιδέα που βραβεύτηκε αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν το έργο των Ηλία Χατζηγιάννη & Μαίρης Νεστωρίδου με τίτλο «Θήκη κινητού».

Ίρις Κρητικού

Με την ολοκλήρωση της βράβευσης, η Ίρις Κρητικού, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική δουλειά τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μια φορά το The Mall Athens για την προσφορά του αλλά και για το άψογο αποτέλεσμα της ενέργειας, η οποία υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στο εμπορικό κέντρο, δημιουργώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέσεις για επανάληψη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ